kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Ağustos 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Kalpaklıoğlu, Türkiye’nin ilk balık çiftliği olan Ildır’daki tesislerinde balık da tuttu. Kalpaklıoğlu, geri dönüşü 24 ay olan balıkta özkaynak oranı yüksek olduğu için öncelikleri olmadığını belirtti.

Boyada yarı yarıya ortaklık yıl sonuna kadar sonuçlanır

TARIK YILMAZ
Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kalpaklıoğlu, DYO ile stratejik ortaklık görüşmelerinin sürdüğünü, adı geçen şirketin sektör içinden olduğunu belirtti. Hedef ise yılsonunda ortaklığı açıklamak..
Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Feyhan Yaşar Kalpaklıoğlu, grubun DYO'da yüzde 50-50 olarak düşündüğü stratejik ortaklık konusunun yıl sonuna kadar sonuçlandırmayı planladıklarını söyledi. Kalpaklıoğlu, dış dalganın yanı sıra yılın ilk yarısında yaşanan siyasi belirsizliğin de etkisiyle işlerde yavaşlama gördüklerini belirterek, yatırımların bir kısmını 2009'a ertelemeyi tercih ettiklerini söyledi. Yaşar Holding CEO'su Mehmet Aktaş da, "Holding olarak bu yıl 60 milyon dolarlık yatırım planı koymuştuk, temkinli olmak adına yarısını ertelemeyi uygun gördük" diye konuştu.

DÜNYADAKİ KRİZ ETKİLEDİ
Yaşar Holding'in her yıl düzenlediği basın davetine Feyhan Yaşar Kalpaklıoğlu, Mehmet Aktaş yanında, Yaşar Grubu Tarımsal Üretim Başkan Yardımcısı Hasan Girenes, Operasyonlar Başkanı Olcay Sunucu ile diğer grup yöneticileri katıldı. Toplantıda bilgi veren Kalpaklıoğlu, "DYO'da yabancı ortaklık konusunda borsaya yapılan açıklamayla ilgili son durumun sorulması üzerine, "Aslında dünyadaki kriz bizi etkiledi demek mümkün. Çünkü, bir yabancı fon DYO'yla ilgilendi. Görüştük. Ancak, küresel dalgalanma, fonun planlarını değiştirtti. Bu nedenle görüşmeler kesildi."

TUBORG'A BENZEMEZ
Kalpaklıoğlu, DYO'yla ilgilenen yabancı fondan sonra stratejik yabancı ortağın gündeme geldiğini ifade ederek, "Şimdi tamamen bir üreticiyle masadayız. Grupla niyet mektubu imzaladık. Sanayide stratejik ortaklık çok zor. Ancak anlaşırsak, yüzde 50-50 ortaklık olacak" diye konuştu. Kalpaklıoğlu da, Yaşar Grubu CEO'su Aktaş da, görüşmelerin yıl sonuna doğru ortaklıkla bitmesini beklediklerini söyledi. Kalpaklıoğlu, "Tuborg'da sancılı ortaklık sonrası yeni ortaklık konusunda temkinli olup olmadıklarına yönelik bir soruya da "Tuborg'da marka global ortak olan Carlsberg'indi. Boyada ise 55-60 yıllık bir geçmişimiz var. Bu nedenle durumumuz biradakinden farklı" yanıtını verdi. Yaşar Grubu'nun ana işlerinin tarım ve gıda olduğunun altını çizen Kalpaklıoğlu, modernizasyon, kapasite artırımı için ayırdıkları 60 milyon dolarlık yatırımın yarısını ertelediklerini, 2009'da tekrar devreye alınacağının altını çizdi.