kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Ağustos 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Nerede kalmıştık!

Özge AYDIN-Fulya UGAN/SABAH İNTERNET
Yeni Haber
Turkcell Süper Lig'in 2008-2009 sezonun açılış maçında geçtiğimiz yılın şampiyonu Galatasaray, Ali Sami Yen Stadı'nda Denizlispor'u 4-1 mağlup ederek sezona 3 puanla başladı.

* GALATASARAY - DENİZLİSPOR MAÇINDAN KARELER İÇİN TIKLAYINIZ...

EBRU KILIÇOĞLU: NEREDE KALMIŞTIK! (SABAH)

Belli ki Galatasaray kazanacak! Hayır; büyük takım olduğu, konuğun hakkının yeneceği, hakemin taraf tutacağı için falan değil. Kalite farkından! Geçen sezonların kime ne zaman patlayacağı belli olmayan 'serseri mayın'ı Denizli gitmiş. Teknik direktör Ali Yalçın'ın sözünü verdiği gibi 'mücadele gücü yüksek, pozisyona giren, çok güzel bir takım' gelmiş.

Seyirci de, yönetim de, futbolcu da, futbol da mutlu. Peki Bükreş'e yeter mi bu mutluluk? Steaua'nun Denizli kadar 'cici' olmadığı gerçeğinden yola çıkarak, her şeye bir de bolca dua gerekecek, unutmamak gerekiyor...

LEVENT TÜZEMEN: G.SARAY TEMPOSUZ (SABAH)

Takım maliyeti bir Lincoln kadar etmeyen Denizlispor gençleşen kadrosuyla "Önce gol yemeyelim bulursak bir gol atar üstüne yatarız" felsefesindeydi. Denizli bu düşüncesini ilk yarı yaptı, ikinci yarı savunmasına gömülünce Galatasaray'ı üzerinde buldu. İlk yarı yerden ayağa oynayan, kanatları kullanan ve bol pas yapan ama rakibi sindirecek presi koyamayan bir Galatasaray izledik.

Arda ile Kewell solda oynamayı seviyor. İkisi birlikte oynadığında Kewell sağa geçiyor ve verimi düşüyor. Oysa Kewell solda oynadığında attığı kafa golleriyle ün yapmış bir oyuncu. Arda ise soldan içeri girerek oynadığından sağa geçtiğinde etkisi azalıyor.

Skibbe, Mehmet Topal takıntısından kurtulmalı. Sahanın her yerine basan, mücadele eden, hücuma destek veren ve dışarıdan attığı şutlarla gol arayan Topal'dı. Topal sadece bu işleri yapmadı, savunmayı da kademeye girerek rahatlattı. Meira top tekniği yüksek bir oyuncu ama Popescu gibi ağır.

ZAFER ERTEM: FARK ALDATMASIN (FOTOMAÇ)

G.Saray lige şampiyonluğa aday bir taktım görüntüsünde başlayamadı. Steaua maçı düşünüldüğü için mi bilemiyorum ama maç genelinde futbolun temposu düşüktü. Sahadaki kadro eldeki mevcut içinde en ideale yakın olandı. Ama G.Saray'da bir tutukluk bir isteksizlik vardı.

G.Saray lige farklı bir skorla başladı. Ama uzun sure direnen Denizlispor son 15 dakikada yıkıldığı için fark geldi. İlk bir saatlik süreçteki futbol G.Saray'ı ligde de Avrupa'da da hüsrana uğratır. Her takım Denizli gibi dirençsiz çıkmayabilir. Cimbom gol ayaklarını, hücum hattını daha etkili kullanmaladır. Genç futbolculardan oluşan Denizlispor yeniden yapılanan bir takım ama takımı taşıyabilecek lider bir oyuncu yok. Ligde işinin zor olacağını düşünüyorum.

HAKAN DİLEK: BALTALI İLAH! (FOTOMAÇ)

Hakan Balta'nın ilk icraatı değil bu. Yine böyle 'balta' güdümlü bir füzeyle hem Milli Takım hem de Galatasaray yürüyüşünü efsaneleştirecek işler yapmıştı zamanında. Geçen seneki balta füzesinden söz ediyorum. İlk 3, 5 ve 12'de Lincoln ve efradının topun direkte patlayan girişimleriyle geçince, güzel işler olacak dedim.

Ve hele Hasan'ın çıkıp Arda'nın girdiği bir oyunda Arda'yı bir kenara Kewell'ı bir tarafa yapıştırmak da hata. Nonda'nın yalnızlığı da cabası. Peki Mehmet Topal'ı çıkarmak niye? Avrupa kupası maçı mı gerekçe? Yorulmasınlar mı? Umarım öyledir. Galatasaray böyle bir maçı; hem de 10 kişi kalmış bir rakibin karşısında fazla pozisyon bulmadan tamamlayacaksa, eksildikten sonra, bu avantajı rakibi kendi ceza sahasının üzerinde boğmaca yaparak göstermeyecekse vay haline!
19:00
Trabzonspor - Ankaraspor
Turkcell Süper Lig (LİG TV)
21:00
Gençlerbirliği - Kocaelispor
Turkcell Süper Lig
21:00
Konyaspor - Ankaragücü
Turkcell Süper Lig
21:45
Antalyaspor - Beşiktaş
Turkcell Süper Lig (LİG TV)
Haftanın Maçları
1. Hafta
 Galatasaray 4  
  Denizli 1  
 Hacettepe 1  
  Bursa 2  
 İ.B.B. Spor 0  
  Eskişehir 0  
 Sivas 0  
  Kayseri 0  
 Gaziantep 1  
  Fenerbahçe 0  
 Trabzon 2  
  Ankaraspor 0  
 Konya 3  
  Ankaragücü 2  
 G.Birliği 1  
  Kocaeli 1  
 Antalya 2  
  Beşiktaş 3  
Haftanın Maçları
2. Hafta
 Ankaragücü Trabzon Cuma 21:00  
 Ankaraspor Gaziantep Cumartesi 21:00  
 Fenerbahçe İ.B.B. Spor Cumartesi 21:00  
 Kocaeli Sivas Cumartesi 21:00  
 Eskişehir Hacettepe Pazar 21:00  
 Bursa G.Birliği Pazar 21:00  
 Denizli Antalya Pazar 21:00  
 Kayseri Galatasaray Pazar 21:00  
 Beşiktaş Konya Pazartesi 21:00