kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Ağustos 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Açıklanamaz!

Özge AYDIN-Fulya UGAN/SABAH İNTERNET
Yeni Haber
Turkcell Süper Lig'in 1. haftasında Gaziantepspor başarılı bir oyunla sahasında Fenerbahçe'yi 1-0 yenerek 3 puanın sahibi oldu. Gaziantep'e galibiyeti getiren gol 80. dakikada Tabata'dan geldi.

* GAZİANTEPSPOR - FENERBAHÇE MAÇINDAN KARELER İÇİN TIKLAYINIZ...

GÜRCAN BİLGİÇ: AÇIKLANAMAZ! (SABAH)

Aragones'in gelişi ve hazırlık maçlarıyla, üç Şampiyonlar Ligi maçının görüntüsü gelecek adına biz umutlandırmıştı. Fenerbahçe takımı mükemmel değildi ama hocasının istediği tempoyu ve baskıyı üretecek düzenlemeleri yapacak kapasitedeydi. Maçlar oynandıkça bu gelişimi izleyeceğimizi sanırken karşımızda net bir "Zico mirası" bulduk.

Emre'yi
oynatmak adına, Semih'i kulübeye çekme "vicdansızlığı", Alex'i eski görev bölgesine taşıdı. Ama rakip takımın tümü adam adama oynuyordu.
Mücadeleci ve dinamik bir savunma kurdular. Rakibin nefes almasına bile fırsat vermiyorlar, bu arada özellikle ilk yarıda golleri peş peşe kaçırıyorlardı.
Değişimin başladığını sanırken geçen senenin sorumsuz ve disiplinsiz anlayışı ve yine o zamanların "pasaport kardeşliği" Fenerbahçe'ye geri döndü.

Elindeki değerleri kaçırıp, on milyonlarca euroyu, kendi oyuncularından daha iyilerini alamayarak değerlendiren bir başkan ve yöneticileri varken, Fenerbahçe'de neyin "iyi" olarak değerlendirileceği "sakat ifadeler" kapsamına girdi.

NECATİ BİLGİÇ: AYNI KADER FOTOMAÇ)

Fenerbahçe son 5 sezonda olduğu gibi bu yıl da lige bir deplasman mağlubiyetiyle başladı. Maçı özetlemek gerekirse; zor oyunu bozdu ve daha çok isteyen galibiyete ulaştı. Eğer Volkan iyi bir gününde olmasa Fenerbahçe hezimete de uğrayabilirdi.

Deumi, altı pasın üzerinde gol atmak üzere olan Guiza'yı sert bir hareketle yere indirdi ama Yunus Yıldırım penaltıyı çalamadı. Zaten o zamana kadar ve daha sonra da Gaziantepli futbolcuların Alex'e arkadan yaptıkları sarı kartlık hareketleri seyretmişti. Buna karşılık rakibini hafifçe ittiği için Edu'ya daha sonra da Fenerbahçe'li üç futbolcuya çok kolay sarı karlar gösterirken maç boyunca aynı sayıda faul yapan ve sert oynayan Gaziantepliler için bir defa bile kartını çıkarmadı. Bu maçın en önemli yanı bence çarşamba günkü Partizan karşılaşması için endişe verici olmasıydı.

SELÇUK YULA: BÖYLE OLMAZ (FOTOMAÇ)

F.Bahçe 2008-2009 sezonunun ilk maçında çok kötü sinyaller verdi ve taraftarını hayal kırıklığına uğrattı. Şu da bir gerçek ki en büyük eksiklik Aurelio'nun olmayışı. Kezman da gittikten sonra bu eksiklik mutlaka doldurulmalıydı.

Biliyorum ki bugün herkes niye Güiza oynadı, Semih oynamadı diyecek. Ne savunmadan ne orta sahadan ne Alex'ten tek bir destek gelmeyen forvetin adı, Semih de olsa Güiza da olsa Maradona da olsa değişmez. Forvet aldığı paslarla beslenen futbolcudur. Fenerbahçe G.Antep'te baştan aşağı kötü futbol oynamış bir takımdır. Avrupa kupasını kaldıran Aragones'in artık rüya aleminden çıkıp gerçeklere dönmesini bekliyoruz. Bu takıma ön libero şart diye bağırıyoruz. Kezman gitti. Yer de açıldı. Artık ne yapacaksınız yapın. Umarım bu maçın skoru Partizan maçına yansımaz.

HADİ TÜRKMEN: KALAMIŞ'A HUZURA! (FOTOMAÇ)

Geçen sezonun son 5 maçındaki arzusuz, hırssız ve isteksiz Fenerbahçe'den farksız bir takım vardı sahada. Gaziantepspor karşısında halbuki geçen yıl yürüyerek bile şampiyon olacağı söylenen kadroya bu sene için İspanya Ligi'nin gol kralı, İngiltere'den Milli Takımımız'ın kaptanı ve yetenekleri gelecek için umut veren bir kanat oyuncusunu bir de bunların üstüne üstelik İspanya'yı Avrupa şampiyonu yapan teknik direktör takıma takviye yapılmıştı.

Fenerbahçeli dostlar, kusura bakmayın belki şimdilik çok çok erken ama eğer bu oyun yapısı ve transfer eksiklikleri tamamlanmazsa umarım bu yıl da değerli bestekar Selahattin Pınar'ın söylediği gibi bir tatlı huzur almaya Saracoğlu yerine Kalamış'a tekrar gideceğiz.
19:00
Trabzonspor - Ankaraspor
Turkcell Süper Lig (LİG TV)
21:00
Gençlerbirliği - Kocaelispor
Turkcell Süper Lig
21:00
Konyaspor - Ankaragücü
Turkcell Süper Lig
21:45
Antalyaspor - Beşiktaş
Turkcell Süper Lig (LİG TV)
Haftanın Maçları
1. Hafta
 Galatasaray 4  
  Denizli 1  
 Hacettepe 1  
  Bursa 2  
 İ.B.B. Spor 0  
  Eskişehir 0  
 Sivas 0  
  Kayseri 0  
 Gaziantep 1  
  Fenerbahçe 0  
 Trabzon 2  
  Ankaraspor 0  
 Konya 3  
  Ankaragücü 2  
 G.Birliği 1  
  Kocaeli 1  
 Antalya 2  
  Beşiktaş 3  
Haftanın Maçları
2. Hafta
 Ankaragücü Trabzon Cuma 21:00  
 Ankaraspor Gaziantep Cumartesi 21:00  
 Fenerbahçe İ.B.B. Spor Cumartesi 21:00  
 Kocaeli Sivas Cumartesi 21:00  
 Eskişehir Hacettepe Pazar 21:00  
 Bursa G.Birliği Pazar 21:00  
 Denizli Antalya Pazar 21:00  
 Kayseri Galatasaray Pazar 21:00  
 Beşiktaş Konya Pazartesi 21:00