kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Ağustos 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Türkiye'nin olimpiyatlarda iki madalya kazanan ilk sporcusu unvanını alan Elvan Abeylegesse, buna rağmen adının değişik tartışmalara çekilmesinden hiç memnun olmadığını söyledi.

Meydan okudu

Pekin'de yüzümüzü güldüren Elvan Abeylegesse, "Artık hedefim Dünya Şampiyonası. Tirunesh Dibaba'dan rövanşı orada almak istiyorum" dedi..
Pekin Olimpiyatları'nda atletizmde 10 bin ve 5 bin metrede kazandığı 2 gümüş madalya ile Türk atletizm tarihine geçen Elvan Abeyleggesse sitem etti. Milli atlet, "Beni ve antrenörümü elbette eleştirecekler. Bunu da normal karşılıyorum. Ancak başka konularda gündeme getirilmek beni fazlası ile üzüyor. Ömrümün yarısını Türki ismini taşıyarak geçirdim. Bir çok yarışta Türk bayrağını göndere çektirip, İstiklal Marşı'nı söylettim. Pekin'de 90 bin kişi statta, milyonlarca kişi de ekranlarda Türk bayrağını taşıyan bir Türk kızı olarak gördü beni. Bu nedenle gündem yaratmak için başka konularla değil, başarılarımla konuşulmak isterim. Bu benim doğal hakkım.

DİBABA'YI GEÇECEĞİM
70 milyon insanın da aynı duyguları yaşadığını biliyorum. Bırakın hem ben, hem de 70 milyon bu mutluluğu hep beraber yaşayalım. Eleştiriler yapıcı olduğu zaman başarım daha da artacaktır. Şimdi önümüzde Dünya, Avrupa ve 2012 Londra Olimpiyatları var. Biraz dinlendikten sonra hemen çalışmalara başlayacağım. Hedefim Pekin'de beni iki kez geçen Tirunesh Dibaba'dan rövanşı almak. Alacağıma da inanıyorum'' Elvan'ın antrenörü Bychkov ise, milli atletin farklı bir taktikle rakibini geçip geçemeyeceği şeklindeki soruya, "Yok. Şimdilik biraz zor. Tam anlamıyla bir kapalı kutu. Yanında 4 tane çalışanı var. Çok zor. Elvan'ın özel doktoru yok. Özel doktor ve masör mutlaka gerekiyor. Elvan'a da artık ekip gerekiyor. Bakacağız, federasyonla konuşacağız" cevabını verdi.

AĞIRLIĞINCA ALTIN ALACAK
Öte yandan Elvan, Pekin'deki başarısının karşılığını maddi olarak da alacak. Sadece 42 kilo ağırlığındaki Elvan, ödül yönetmeliği gereği, her bir gümüş madalya için 1500 Cumhuriyet altını alacak. Toplam 3 bin Cumhuriyet altınının değeri de, 801 bin YTL tutuyor. Yani Elvan o çok istediği evi artık rahat rahat alabilecek. Milli atlete ayrıca bir çok özel ve kamu kuruluşunun da ödül vereceği, bunlarla birlikte alacağı ödülün de katlanacağı belirtildi.
19:00
Trabzonspor - Ankaraspor
Turkcell Süper Lig (LİG TV)
21:00
Gençlerbirliği - Kocaelispor
Turkcell Süper Lig
21:00
Konyaspor - Ankaragücü
Turkcell Süper Lig
21:45
Antalyaspor - Beşiktaş
Turkcell Süper Lig (LİG TV)
Haftanın Maçları
1. Hafta
 Galatasaray 4  
  Denizli 1  
 Hacettepe 1  
  Bursa 2  
 İ.B.B. Spor 0  
  Eskişehir 0  
 Sivas 0  
  Kayseri 0  
 Gaziantep 1  
  Fenerbahçe 0  
 Trabzon -  
  Ankaraspor -  
 Konya -  
  Ankaragücü -  
 G.Birliği -  
  Kocaeli -  
 Antalya -  
  Beşiktaş -  
Haftanın Maçları
2. Hafta
 Ankaragücü Trabzon Cuma 21:00  
 Ankaraspor Gaziantep Cumartesi 21:00  
 Fenerbahçe İ.B.B. Spor Cumartesi 21:00  
 Kocaeli Sivas Cumartesi 21:00  
 Eskişehir Hacettepe Pazar 21:00  
 Bursa G.Birliği Pazar 21:00  
 Denizli Antalya Pazar 21:00  
 Kayseri Galatasaray Pazar 21:00  
 Beşiktaş Konya Pazartesi 21:00