kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Ağustos 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

NATO savaş gemileri bekletiliyor

Yeni Haber
Genelde Alman donanmasından oluşan NATO savaş gemileri, Romanya'nın Köstence Limanı'nda bekletildiği öğrenildi.

Aynı zamanda Karadenize komşu ülkelerden oluşan Karadeniz bölgesinin güvenliğini sağlamak ve istikrarının devam ettirilmesi için kurulan Blackseafor tatbikatının yapıldığı Köstence Limanı'nda Alman gemileri de bulunuyor.

Karadeniz'e kıyısı ülkelerin oluşturduğu Blackseafor'un bu sabah saatlerinde yapacaktı. Ancak NATO gemilerinin limana geldiğine yönelik iddialar nedeniyle basın toplantısı iptal oldu. Bununla birlikte yetkililer, basın toplantısının neden olmadığına yönelik de bir açıklama getirmedi. Romen yetkililer de basına bir açıklama yapmadı.

Telefonla ulaşabildiğimiz haberde isminin geçmesini istemeyen üst düzey bir yetkili ise limanda birçok NATO gemisinin bulunduğunu söyledi.

RUSYA KARADENİZ'DEKİ NATO GEMİLERİNDEN ENDİŞELİ

Rusya deniz kuvvetlerinden üst düzey bir yetkili Ria Novosti haber ajansına yaptığı açıklamada Karadeniz'de oluşan savaş gemisi trafiğini dikkatli takip ettiklerini belirtti. Rusya'nın en büyük deniz gücü Karadeniz filosu ile Gürcistan'a insani yardım amacı ile bölgeye gelen NATO savaş gemilerinin karşı karşıya gelmesinden endişe ediliyor.

Rusya Karadeniz filosuna yönelik herhangi bir provokasyon olması durumunda hızlı bir şekilde buna karşılık verileceğini açıkladı. Rus kaynaklar Karadeniz'de bulunan NATO gemilerinin yediye çıkacağı bilgisini veriyor. Güney Osetya'da yaşanan sorun nedeni ile Rusya ve NATO arasındaki gerilim en üst düzeyde bulunuyor. NATO ile ilişkileri donduran Moskova Aralık ayında da Avrupa Konvansiyonel Kuvvetler Anlaşması'ndan çekilmişti. Moskova askeri hareketliliklerle ilgili NATO'yla herhangi bir bilgi paylaşımına gitmiyor.

CİHAN