kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Ağustos 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Almanya’nın Ludwigshafen kentinde 4 Şubat’ta çıkan yangında aynı aileden 5’i çocuk 9 kişi yaşamını yitirmişti. Yangında kundaklama incelemesi yapılmıştı.

İki Türk çocuk yangın kurbanı

Sabri ERDOĞAN - Çağdaş SEICHTER / SIEGEN
Almanya'nın Siegen kentindeki Geisweid semtinde 5 kişilik Akyüz ailesinin oturduğu apartman dairesinde çıkan yangında 2 ve 4 yaşındaki iki kardeş dumandan zehirlenerek öldü. Anne Latife Akyüz camdan ve 6 yaşındaki diğer çocuğu Gamze ise balkondan atlayarak kurtuldu. Önceki gün Aksaraylı Akyüz ailesinin yaşadığı apartmanın ilk katında çıkan yangında 2 yaşındaki Gaye Akyüz ile 4 yaşındaki Emre Akyüz öldü. Polis sözcüsü Georg Baum, yangının ölen çocuklardan birinin ateşle oynaması sonucu çıktığını belirlediklerini açıkladı.

ANNE VE BİR KIZI SAĞ KURTULDU
Önceki gece saat 01.30 sıralarında çıkan yangını Akyüz Ailesi'nin komşuları annenin çığlıkları üzerine fark ederek, polis ve itfaiyeye bildirdi. 40 itfaiye memurunun yanı sıra çok sayıda polisin de katıldığı söndürme ve kurtarma çalışmalarında dumandan zehirlenen kardeşler Gaye ile Emre Akyüz evden ölü olarak çıkarıldı. Fabrika işçisi baba Ali Rıza Akyüz'ün verdiği bilgiye göre, ölen çocuklarından birinin gece tuvalete kalktığı sırada, bulduğu yanıcı bir maddeyle oynadığı ve yangına neden olduğunu söyledi. Anne Latife Akyüz ve 6 yaşındaki kızı Gamze yangından sağ kurtuldu.