kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Ağustos 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Uçak kazasında kimlik tespiti yarın bitecek

Yeni Haber
İspanya İçişleri Bakanı Alfredo Perez Rubalcaba, çarşamba günü Madrid Barajas havaalanındaki uçak kazasında ölenlerin kimlik tespit işlemlerinin yarın akşama kadar tamamlanacağını açıkladı.

100'e yakın cesetin kimliği DNA testi ile tespit edilirken, kurbanların yakınları yetkililerden bir an önce kimlik tespit işlemlerinin tamamlanıp, cesetlerin kendilerine teslim edilmesini istiyor.

Kazada yaralanan 2'si ağır 19 kişiyi ziyaret eden İçişleri Bakanı Rubalcaba, "Adli Tıp Enstitüsü gibi jandarma ve polis de tüm gücüyle çalışıyor. Ama bazı vakalarda zamana ihtiyaç olan biyolojik testler de gerekiyor. Bundan dolayı beklemeliyiz" dedi.

Uçakta bulunan Türk vatandaşı Mustafa Erdil için de DNA testi yapılıyor. Ancak şu ana kadar Erdil'in ceseti teşhis edilemedi.

Bu arada Spanair, kazada ölenlerin yakınları ile bir toplantı yaptı. Aileler, Spanair'den bir an önce cesetlerin teslim edilmesini ve kazanın sebebinin ortaya çıkarılmasını isterken, gergin anların yaşandığı belirtiliyor. Havayolu şirketi Spanair, ailelerle bu akşam ikinci bir toplantı yapacağını duyurdu. Verilen bilgilerde ayrıca, kazada ölenlerin ailelerin dernek kurup, birlikte hareket etme fikrinden vazgeçtikleri ifade edildi.

UÇAĞIN 8 GÜN SONRA YILLIK KONTROLDEN GEÇMESİ GEREKİYORMUŞ

Öte yandan düşen MD-82 tipi uçağın sivil havacılık cihazlarının yıllık kontrolünün 8 gün sonra yapılmak zorunda olduğu bildirildi.

Bayındırlık Bakanlığı tarafından verilen yıllık kontrol belgesinin süresinin 28 ağustosta dolmuş olacağı belirtilip, "Uçak, en geç 8 gün içinde bir uzman tarafından kontrolden geçirilmeliydi" denildi.

Çarşamba günü kalkıştan hemen sonra pist yakınlarına düşen Spanair'e ait MD-82 tipi uçakta 153 kişi ölmüş, 19 kişi yaralanmıştı.

AA