kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Ağustos 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
İLETİŞİM KURMALI Uzmanlar üç yaşından küçük çocukların insanlarla iletişim kurmak yerine vaktinin çoğunu televizyon karşısında geçirmesinin çok zararlı olduğunu belirtiyor.

3 yaştan küçüklere program yasağı...

DIŞ HABERLER
Fransa'da, çocuk kanallarındaki 3 yaşından küçük çocuklara yönelik programlar, "Olumsuz etkiliyor" denilerek yasaklandı..
Fransa, 3 yaşından küçük çocuklara yönelik TV programlarının yayınlanmasını, çocukların gelişim sürecini olumsuz etkileyebileceği gerekçesiyle yasakladı. Fransa'da TV ve radyo programlarını denetleyen Yüksek Görsel-İşitsel Konsey, Baby TV, BabyFirst TV gibi kanallarda yayınlanan çocuk programlarındaki görüntü ve seslerin, çocukların konuşmayı öğrenmesini yavaşlattığını, aşırı heyecana ve uyku sorununa neden olduğunu açıkladı. Konsey, kablodan yabancı kaynaklı bebek programlarını yayınlayan kanalların, uyarı altyazısı koyması da kararlaştırıldı. Sağlık uzmanları, bu tarzda programlarda yayınlanan resimlerin ve seslerin çocukları kötü etkilediği görüşünü savunuyor. Uzmanlar, bebeklerin TV izlemek yerine insanlarla iletişim içinde olması gereğinin altını çizerken, bu tip programların ebeveynler tarafından bebek bakıcısı olarak kullanıldığını da vurguluyor.