kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Ağustos 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
OMUZA YAPIŞTIRILIYOR Zayıflama bantları omuza yapıştırılıyor. İçeriğinde deniz yosunu ve bazı Asya kökenli otlar bulunan bantlar, 24 saat süreyle etkili oluyor.

'Tok tutan bant oruç bozmaz'

İlahiyatçılar, zayıflamak isteyenlerin vücuduna yapıştırdığı tokluk hissi veren bantların oruçlu halde kullanımının sakıncalı olmadığını söyledi..
Ramazan yaklaşırken Diyanet İşleri Başkanlığı'nın "Alo Fetva" hattına oruçla ilgili çok sayıda soru geliyor. Bu sorular arasında en güncel olanını ise "Tokluk hissi veren bantlar" oluşturuyor. "Tok tutan bant oruç bozar mı? Oruca hile karıştırılmış olur mu" şeklindeki soruları cevaplayan din adamlarına göre, söz konusu bantların kullanımında dinen hiçbir sakınca bulunmuyor. Çünkü, bu bantlardaki bitkisel maddeler her ne kadar kana karışsa da yenilen ve içilen bir şey olmadığı için sakıncalı değil. Vücut gıda almıyorsa, yani yenilen içilen herhangi bir gıda maddesi söz konusu değilse bant takmada da sakınca yok." Din adamları "Bu bantlarla oruca hile karıştırılmış olur mu" şeklindeki soruyu ise "Oruç tutmak her ne kadar aç kalıp, aç insanların halinden anlamaya vesile olsa da bu ibadet sadece aç kalmak için değil, Allah'a kulluk görevini yerine getirmek içindir" şeklinde yanıtlıyor.

HAMİLELERE SAKINCALI
Gün boyunca vücut tarafından emilerek yemek yeme hissini azaltan bantlar metabolizmayı hızlandırıyor; vücudun daha hızlı bir biçimde yağ yakmasına yardımcı oluyor. İçeriği deniz yosunu ve bir takım Asya kökenli otların bileşimine dayanan bantların fiyatı markasına göre 49 ile 183 YTL arasında değişiyor. Her pakette 30 adet küçük bant bulunuyor. Firma yetkilileri, hamileler, süt veren anneler, iyota karşı aşırı hassasiyeti olanlar, yüksek tansiyon, tiroit, diyabet gibi rahatsızlıkları bulunanların bu bantları kullanmalarını önermiyor.