kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Ağustos 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
OLAN YİNE VATANDAŞA OLDU... İETT şoförlerinin eylemleri sırasında olan yine her şeyden habersiz vatandaşa oldu. Otobüs ve metrobüslerin normalden yavaş seyretmesi nedeniyle pek çok insan, işine, randevusuna geç kaldı, duraklarda kuyruklar oluştu.

Paralarını alamayan şoförler iş yavaşlattı

Çağdaş ÇETİNDEMİR SABAH
İETT bünyesinde görevli yaklaşık 6 bin otobüs ve metrobüs şoförü, maaş ödemelerinin düzensizliğini gerekçe göstererek iş yavaşlatma eylemi yaptı..
Yazla birlikte İstanbul'da yolcu sayısında görülen düşüş, hasılatları olumsuz etkiledi. Bu nedenle İETT, bünyesinde görevli 6 bin şoförün maaş ödemelerini geciktirmeye başladı. Grev hakkı olmayan şoförler, dün sabah 07.00 ila 09.00 saatleri arasında iş yavaşlatma eylemi yaptı. Eylem, İETT otobüslerinde ve metrobüslerde gerçekleşti. Uyarı niteliği taşıyan eylem şimdilik tekrar edilmeyecek. Ancak, ödemeler düzene girmezse, okulların açılacağı eylül ayında şoförler yeniden iş yavaşlatacak. Yasaya göre, otobüslerin şehir içinde 30 kilometre hızla seyretmesi gerektiği için, şoförlere cezai işlem uygulanmayacak.

EYLEMLER SIKLAŞIR
Hizmet-İş Sendikası İETT 2 No'lu Şube Başkanı Orhan İlhan, şoförlerin 4 yıldan bu yana maaşlarının 10 ila 15 gün arasında gecikmeyle yattığına dikkat çekerek, "Eylemlerimiz okullar açıldıktan sonra daha da sıklaşacak. Ödemeler zamanında yapılmamaya devam ederse, özellikle okulların açıldığı eylül ayında eylem yapacağız" diye konuştu. Öte yandan, İETT'nin, temmuz ve ağustos aylarında hasılatlarda yaşanan düşme nedeniyle her yıl bu dönemlerde sıkıntı yaşadığı öğrenildi.