kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Ağustos 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

'Eylülde de canlanma olmazsa kış zor geçer'

MELTEM ERSOY
Esas Holding Başkan Yardımcısı Emine Kamışlı, durgunluğa dikkat çekerek, "Devler bile inanılmaz kampanyalar yapıyor. Eylülde de beklenen canlanma olmazsa kış zor geçecek" diye konuştu..
Esas Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Emine Sabancı Kamışlı, perakende başta olmak üzere piyasada beklenen canlılığın bir türlü yakalanamadığını söyleyerek, "Öyle şeyler görüyoruz ki, dev şirketler bile inanılmaz kampanyalar yapıyorlar, onlar bile bunu yapıyorsa küçüklerin hali daha da düşündürücü demektir" dedi. Kamışlı, hemen hemen tüm sektörlerin canlanma adına umut bağladığı eylül ayında da beklenen canlanmanın olmaması halinde önümüzdeki kışın herkes için çok daha zor geçeceğini dile getirdi. Nisan ayında Peyman'ın yüzde 30'unu satın alarak kuruyemiş sektörüne giren Esas Holding'in Başkan Yardımcısı Kamışlı, Gaziantep'te düzenlenen fıstık hasadında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kamışlı, Türkiye'de makro göstergelerin kötü olmasına rağmen henüz tüketicinin cebine yansıyan bir durum olmadığını dile getirerek, "Aslında tüketicinin tam ne ihtiyacı varsa alması gereken bir dönem, çünkü piyasa durgun diye inanılmaz fiyatlar ve fırsatlar söz konusu olabiliyor. Ama makro göstergelerin ve birtakım başka gelişmelerin psikolojik etkilerinden dolayı kimse bir şey almıyor. Bir tek tüketici elektroniğinde bütçelerin üzerinde gidiyoruz, çünkü onun tüketicisi bilinçli, şimdi almanın en avantajlı olduğunu biliyor ve alışverişini durdurmuyor" dedi.

'SABANCI VARSA BİZ YOKUZ'
Esas Holding'in hedeflerine ilişkin de bilgi veren Kamışlı, bu yıl sonu için 900 milyon dolar ciroya ulaşmayı planladıklarını anlattı. Kamışlı, Sabancı Holding ile aynı alanlarda bulunmamaya özen gösterdiklerini belirterek, "Herkes enerjiye girerken biz 'Sabancı Holding bu alanda güçlü' diye düşünerek bu alana girmiyoruz. Bize göre, yumurtaları aynı sepete koymamak lazım. Bunun nedeni de riskle ilgili. Risk olduğunda her iki holding de aynı sektörlerden etkilenmemeli" diye konuştu.