kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Ağustos 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
RC Türkiye'nin sahibi 37.3 milyar dolarlık portföye sahip Raymond James'i Yönetim Kurulu Başkanı Thomas James yönetiyor.

Borsanın en büyük üçüncü aracısı RJ tasfiye ile yüz yüze

RAHİM AK
Amerikan Raymond James'in yüzde 73'üne sahip olduğu borsanın en büyük işlem hacmine sahip üçüncü aracısı RJ Türkiye, vergi borcu nedeniyle tasfiye ile karşı karşıya..
Borsa işlemlerinin yüzde 4.72'sini gerçekleştiren Raymond James Türkiye'nin tasfiye ile yüz yüze olduğu öğrenildi. Edinilen bilgilere göre, ciddi bir Maliye soruşturması geçiren ve yaklaşık 33 milyon YTL vergi borç ve cezası çıkarıldığı iddia edilen RJ Türkiye için gerekli olan sermaye ihtiyacını gidermeyi şirketin ABD'deki merkezi kabul etmiyor. Bir süredir vergi ve cezaları nedeniyle ortak arayışlarını sürdüren RJ Türkiye son olarak İzmirli bir grupla da borçlar nedeniyle anlaşamayınca şirketin kapatılacağı konuşulmaya başlandı. Şirketin yüzde 73'üne sahip olan ABD'li Raymond James European Holding'in zaten zararda olan şirkete yeni sermaye koymayı reddettiği bildiriliyor.

ÇALIŞAN İŞ ARIYOR
Sermaye Piyasası Kurulu'nun da (SPK) iki kez çeşitli suçları nedeniyle ceza verdiği kurum çalışanlarının çeşitli finans kuruluşlarına iş başvuruları yaptığı haberleri piyasada ifade ediliyor. Şirketin 128 çalışanı bulunuyor. Faaliyetine Reşat Karamehmet'in sahibi olduğu Park Menkul Değerler olarak başlayan aracı kurumun yüzde 50'sini 1999'da Raymond James'e satılınca Park Raymond James olarak faaliyetlerini sürdürdü. Daha sonra Karamehmet hissesinin yüzde 23.4'ünü yine Raymond James'e sattı. Ancak Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu bu satışı dava iptal ettirdi. TMSF hisseleri icra yoluyla satacak.