kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Ağustos 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Haber Turu

Bilgisayarlar Türkçe'yi anlayıp yazacak
INTEL Türkiye Genel Müdürü Çiğdem Ertem, yazılım şirketi CTD'nin, Intel'in en son teknolojilerini kullanarak artık Türkçe konuşmayı bilgisayarlara aktarabileceğini bildirdi. Ertem, "Hep bir hayalimiz vardı; biz konuşacağız, bilgisayar yazacak. Artık bu gerçek olacak. Siz Word'ü açacaksınız, konuşacaksınız, o yazacak. Eylül veya Ekim aylarında Türkiye'deki tekno marketlerde bu ürünü görebileceksiniz. Yakında bir kaç farklı dile çevirerek yapacak, Türkçe konuşacaksınız, İngilizce yazacak" dedi.

HSBC, 'en iyi internet bankası' oldu
HSBC
'nin, Global Finance tarafından Türkiye'nin "En İyi Bireysel İnternet Bankası'' seçildiği duyuruldu. HSBC'den yapılan açıklamada, bankanın, Global Finance'nin 9 yıldır düzenlediği "Dünyanın En İyi İnternet Bankaları'' yarışmasında, Türkiye'nin "En İyi Bireysel İnternet Bankası'' seçildiği bildirildi. Açıklamaya göre, HSBC, ödülü, online hizmet stratejisinin gücü, müşterilerine WEB ortamında sunduğu fırsatlar ve bunları kullandırmadaki başarısı, internet müşterilerinin sayısındaki artış, WEB sitesi tasarımı ve işlevselliği gibi kriterlere göre aldı. HSBC, grup olarak, farklı ülkelerde ve farklı alt kategorilerde toplamda 39 ödüle layık görüldü.

Türk Telekom 1 milyar YTL net kâr açıkladı
Türk Telekom'un ilk yarıda net kârı 1 milyar 26 milyon YTL olarak gerçekleşti. İMKB web sitesine göre şirketin geçen yılın aynı dönemindeki net kârı 1 milyar 102 milyon YTL'ydi. Şirketin ilk yarıdaki satış gelirleri de 5 milyar YTL büyüklüğü yakaladı. İlk yarıda 4 milyar 977 milyon YTL gelir elde edildi. Bu rakam geçen yılın aynı döneminde 4 milyar 463 milyon YTL düzeyindeydi. Türk Telekom'un ikinci çeyrek net kârı ise geçen yıl aynı dönemdeki 587.6 milyon YTL'den bu yıl 627.29 milyon YTL'ye yükselirken ikinci çeyrek satış gelirleri 2 milyar 554 milyon YTL oldu. Satış gelirleri geçen yıl ikinci çeyrekte 2 milyar 325 milyon YTL'ydi.

AvivaSA, Citibank ile şubede işbirliği yaptı
AvivaSA ve Citibank Türkiye arasında imzalanan anlaşma ile Citibank'ın 15 ilde bulunan 57 şubesinde AvivaSA'nın bireysel emeklilik ürünü satılacak. Citibank şubelerinde satışa sunulacak olan AvivaSA'nın yeni bireysel emeklilik ürünü, aylık 150 YTL'den başlayan katkı paylarıyla ve düşük yönetim giderleriyle bireylerin emeklilik dönemlerinde daha rahat yaşayabilmeleri ve ihtiyaç duyacakları ek harcamaların karşılanabilmesi için gerekli birikimleri oluşturmayı hedefliyor. AvivaSA'dan yapılan açıklamaya göre, müşterilerin bu plana yatırdıkları para, müşterinin tercihleri doğrultusunda, çeşitli fonlarda değerlendirilecek.

Bolt'un rekorunu sponsoru Puma kıramadı

29. Yaz Olimpiyat Oyunları'nda, atletizmde erkekler 100 metre ile 200 metrede dünya rekorları kırarak "dünyanın en hızlı adamı'' unvanına kavuşan Jamaikalı Usain Bolt'un bu rekorları, sponsor firması olan Puma'ya satış rekorları kırdırmadı. Yüzde 68 hissesine Fransız perakende grubu PPR'nin sahip olduğu Alman spor giyim firması Puma'nın üst yöneticisi Jochen Zeitz, firmanın bu yıl koyduğu hedeflerine ulaşmaya odaklandığını söyledi. Puma'nın Jamaika takımının malzemelerini sağladığını ve Bolt ile olan işbirliğinin kesinlikle firmanın isminin parlamasına katkısı olacağını belirten Zeitz, ancak Bolt'un başarılarının, dünya çapında tüketici harcamaları göz önüne alındığında satışlara önemli bir katkısı olmayacağını vurguladı.

Çöp posta üretiminde Türkiye ikinci oldu
IBM Internet Security Systems X-Force tarafından hazırlanan "2008 Yarıyıl Eğilim İstatistikleri'' raporuna göre, sanal dünyadaki tehditler artıyor, güvenlik açıkları çoğalıyor. Raporda, Rusya'nın, "İstenmeyen e-postaların çoğunun kaynak ülkesi olma'' özelliğini hâlâ koruduğu, dünya genelinde dolaşımda olan istenmeyen e-postaların yüzde 11'inin Rusya, yüzde 8'inin Türkiye ve yüzde 7,1'inin ise ABD kökenli olduğu belirtildi. Çevrim içi oyunlar ve sanal topluluklar rağbet gördükçe, bu tür oyun ve toplulukların sanal dünyadaki suç işleyenler için cazip birer hedef haline geldiği ifade edilen raporda, finans kuruluşlarının, internet dolandırıcılarının ilk 20 hedefinin 18'ini oluşturmaya devam ettiği belirtildi. Güvenli sanallaştırmanın öneminin arttığına işaret edilen raporda, sanallaştırmayla bağlantılı olan güvenlik açıklarının sayısının 2006 yılından bu yana 3 kat arttığı ifade edildi.

Hoffmann, Maslak'a Ramada inşa ediyor
Alman firması Hoffmann İnşaat'ın, Ramada İstanbul Maslak projesini gerçekleştireceği bildirildi. Ramada İstanbul Maslak'tan yapılan yazılı açıklamada, Ramada İstanbul Maslak'ın, "Condo Kiralama Sistemi'' modeliyle yatırımcılarına, mülkiyetiyle satın aldıkları otel odalarını, Hoffmann İnşaat'a geri kiralayarak, 15 yıllık kira geliri elde etme fırsatı vereceği kaydedildi. Hoffmann İnşaat'ın, oteli Ramada işbirliğiyle işleterek, yatırımcılarına yıllık minimum yüzde 10 kazanç sağlayacağı belirtildi. Ramada İstanbul Maslak'ın, İstanbul'daki 4. otelini iş oteli konseptiyle 2010 yılında açmayı planladığı ifade edildi.

İlk numara taşındı devamı kasımda
AVEA, 3 operatörün katılımıyla gerçekleşen test çalışmalarında ilk numaranın operatörler arasında başarıyla taşındığını bildirdi. Avea Regülasyondan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Cengiz Anık, değerlendirmesinde, yaptıkları testlerin, altyapıları ve merkezi veri tabanı sayesinde taşıma sürecinin başlayacağı 9 Kasım 2008 itibariyle abonelerinin, sorun yaşamadan işlemlerini sağlıklı bir şekilde yaptırabileceğini gösterdiğini kaydetti. Açıklamada, numara taşınabilirliğinin hayata geçtiği andan itibaren abonelerin 5 aşamalı bir süreçten geçeceği ifade edildi.

İsveç'de 70 yaş üstüne kart ve kredi verilmiyor
İsveç'te bazı bankaların 70 yaş üstündeki yaşlılara kredi ve kredi kartı vermediği bildirildi. İsveç'te faaliyet gösteren bazı bankalar kendi kuralları uyarınca 18 ile 70 yaş arasındaki müşterilerinin kredi kartı ve borç para isteklerini yerine getiriyor. Bazı bankalar ise kredi verme yaşını yaşlılar için 65 yaşına kadar düşürebiliyor. İsveç'te faaliyet gösteren Citibank'ın danışmanlarından Hampus Stenberg, yaşlıların bankaları için kredileri ödeyememe risk grubu içinde kabul edildiklerini, bu nedenle yaşlılara kredi açılmadığını kaydetti. Stenberg, İsveç'te bir çok bankanın kendi kurallarından dolayı belli bir yaşın üstünde bulunan yaşlılara kredi ve kredi kartı vermediğini söyledi. Ayrımcılık ombudsmanı Katri Linna ise İsveç'te bir çok bankanın yaşlılara karşı borç para ve kredi kartı verme sırasında çıkardığı zorluğun Avrupa Birliği kurallarına aykırı olduğunu bildirdi.
Haberin fotoğrafları