kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Ağustos 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

'Uzlaşmaya kapım açık artık işlere odaklanalım'

TİM'e başkan adaylığını açıklayan Büyükekşi, "Türkiye'de şu anda ihracat adına büyük sorunlar var. Kısır çekişme yerine bir an önce işlere odaklanalım" dedi..
Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkan Vekili Mehmet Büyükekşi, dün düzenlediği basın toplantısıyla başkan adaylığını ilan etti. Bilindiği gibi Büyükekşi, Oğuz Satıcı'nın aday olmaması halinde kendi adaylığını açıklama kararı almıştı. Büyükekşi, "Türkiye'nin şu anda ihracat adına büyük sorunları bulunuyor. Kısır çekişmelerin yerine bir an önce işlerine odaklanarak, Türkiye ihracatının sorunlarına yönelmemiz gerek" diye konuştu. İhracata dayalı üretim yapan sanayicinin sorunları olduğunu vurgulayan Büyükekşi, "Mutlaka seçimden sonra bütün sektörlerimize eşit mesafede olacağız" dedi. Ayakkabı sektöründeki çeşitli sivil toplum örgütlerinde görevlerinin ardından 2001 yılında TİM İcra Kurulu'na girdiğini hatırlatan Büyükekşi, 5 yıldır da başkanvekilliğini yürüttüğünü söyledi. Büyükekşi, şöyle devam etti: "Ben hep Oğuz Satıcı başkan devam ettiği sürece onunla beraber hareket edeceğimi söyledim. Öyle de yaptım. Ancak aday olmazsa bunu düşünebileceğimi söyledim. Oğuz Satıcı aday olmayacağını açıkladı. Birçok ihracatçı birliği başkanı beni arayıp, bu kurumun çok genç bir kurum olduğunu, henüz üçüncü başkanını seçeceğini, burada kurumsallığın, 7 yıllık bir başarının daha da ileriye gitmesi adına devamlılıkta fayda olacağını belirtti. Ben de 17 yıllık ihracatçı birliklerindeki deneyimim adına, başkanlarımın teveccühünü değerlendirip TİM Başkanlığı'na aday olmaya karar verdim.''

KAPIM HERKESE AÇIK
Bulunduğu her görevde hep uzlaşı, işbirliği içinde hareket ettiğini ve seçildiği takdirde aynı şekilde yapmak için elinden gelen çabayı göstereceğini ifade eden Büyükekşi, gazeticilerin diğer adaylarla ilgili soruları üzerine, "Uzlaşı konusunda bizim kapımız hiç kimseye kapalı değil. İhracatçı birlikleri içerisinde icra kurulu, delegeler vasıtasıyla seçiliyor. Bu delegeler, seçimi yapıyor" dedi. Bir gazetecinin, "Başbakan Erdoğan'ın desteğini aldığınıza ilişkin haberler bulunuyor" ifadesi üzerine Büyükekşi, "Bu şekilde bir şey söz konusu değil çünkü TİM'in 59 tane alt yapısında ihracatçı birliği var. 350'ye yakın delegesi var. Burada irade, TİM'in meclisidir, oradaki delegelerin oylarıdır. Oradan çıkacak sonuç önemlidir" diye konuştu.