kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Ağustos 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
NAZLI ILICAK

Mehmet Topat ile Ahmet Toptut

Kavga, hiçbir zaman iyi bir şey değil. Bir de medya aracılığıyla, herkes bunu duyarsa, zararı daha büyük oluyor. Hem Türkiye, hem de geçmişte medya mensupları, kavgalardan çok çekti; ben de dahil. Sinirleri bozar, kamuoyunda itibarınızı sarsar, okur ne sizin yazdıklarınıza, ne muhatabınızın cevaplarına inanır. Çevrenizde mutlaka kavga büyüsün diye alkış tutanlar da vardır. Size hak verirler, arkanızdan ellerini ovuştururlar. Yüzünüze gülerler, ardınızdan demediklerini koymazlar. Böyle bir alemdir medyamız...
Bu tip belden aşağı vuran polemiklerden, bizim gibi tecrübeli gazeteciler kendisini artık kurtardı. Ama, dövüşmek zorunda olduklarını sananlar, geçmişten ders almayanlar da var.
Bu girizgahtan sonra, diyeceğim o ki: JİTEM kayıtlarında yer aldığı söylenilen Ali Vural-Veli Dural konuşmalarının doğru olduğuna inanmıyorum. JİTEM, böyle bir belgeyi kamuoyunu yanlış bilgilendirme ve yönlendirme adına 'fabrike' etmiş (imal etmiş) olabilir. Dikkat ederseniz, Ergenekon dosyasında ortaya çıkan bütün telefon konuşmalarında, herkesin gerçek isim ve soyadının baş harfleri mevcut. Hiçbir yerde rumuz kullanılmamış. Öyleyse, neden Pamukbank olayında, arka planda iş çevirdikleri ileri sürülenler, rumuz kullanılarak himaye edilsin? Niçin Citibank'ın tek rakibi Pamukbank olsun da, -gerçek ismi gizlenen- Mr. Anderson bu bankayı tasfiye etmeye kalkışsın? Bir dizi mantıksızlık var bu belgelerde.
Mehmet Topat ile Ahmet Toptut artık kavga etmeyi bıraksın.