kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Ağustos 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
NAZLI ILICAK

Kayıp trilyon davası

Abdullah Gül, istismar edileceğini bile bile, Erbakan'ın ev hapsini, "sürekli rahatsızlık" sebebiyle kaldırdı. İstismar edilecek, çünkü, "kayıp trilyon" davasında Abdullah Gül de sanık. Birkaç defa dokunulmazlığının kaldırılmasını ve yargılanmasını istemişti. Zira, onun konumunda bulunanların tümü, ( Şevket Kazan, Ahmet Tekdal, Recai Kutan, Oğuzhan Asiltürk, Fehim Adak) ceza davasından beraat etti.
Kayıp trilyon davası, aslında Türkiye'nin bir ayıbı sonucu doğdu. Anayasa Mahkemesi'nin, Refah Partisi'ni kapatacağı anlaşılınca, partiye verilen devlet yardımını Erbakan'ın sahte evrak düzenleyerek harcanmış gibi gösterdiği iddia ediliyor. Zaten mahkeme, Refah yönetiminde bulunan kişilerin bu harcamayla ilgisi olamayacağını gördüğü için, Necmettin Erbakan, Mali İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Rıza Ulucak ve bazı il başkanlarının haricindekileri beraat ettirmişti. Bu arada Hazine'nin açtığı alacak davasında, Abdullah Gül'ün mal varlığına tedbir konulmuştu. Ankara 6. Asliye Hukuk Mahkemesi, Gül'ün Hazine'nin zararından sorumlu olmadığı kararını vermişti.
Gül, suçlamalara maruz kalacak diye, Erbakan'ı şartlar elverişli olmasına rağmen affetmeyecek mi? Bence iyi yaptı. CHP, bir iki gün tartışır, sonra konu unutulur. Bundan dolayı kimse Gül'ün namusuna leke süremez.