kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Ağustos 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Yaşar Hoca bardağı taşırdı

Yeni Haber
HYP Genel Başkan vekili Yaşar Okuyan, başkanlığını Prof. Dr. Yaşar Nuri Öztürk'ün yaptığı Halkın Yükselişi Partisi'nden(HYP) istifa etti. Okuyan, Yaşar Nuri Öztürk'ün eşini aldattığına ilişkin haberlerin istifa kararı almasında "bardağı taşıran son damla' olduğunu söyledi.

İstifa dilekçesini HYP Genel Merkezi'ne gönderdiğini açıklayan Okuyan, kendisiyle birlikte HYP Merkez Yürütme Kurulu asil ve yedek üyelerinin yarısından fazlasının da önümüzdeki günlerde istifalarını sunacaklarını söyledi.

Okuyan, istifa dilekçesine "Gördüğüm lüzum üzerine istifa ediyorum' yazdığını söyledi. Okuyan, Yaşar Nuri Öztürk ile ilgili kamuoyuna yansıyan olayların "hoş' olmadığını belirterek, "Ben, iddiaların doğru olmadığını düşünmek istiyorum. Ama, bir yorum getirmem siyaseten bana uygun düşmez. Bardağı taşıran son damla olarak düşünülebilir istifamda" diye konuştu.

YENİ BİR OLUŞUM İÇİN ÇALIŞACAK

Okuyan, istifa etmesi sürecini şöyle anlattı:

"Hür Parti ile HYP arasında 1-2 Aralık 2007 tarihinde 2 gün süren toplantılarımız oldu. Toplantılarda imza altına aldığımız bir protokol vardı. Bu protokolü 2 Ocak 2008 tarihinde kamuoyuna Yaşar beyin imzası ile deklare ettik. HYP ile Hür Parti'nin birleşmesinin, yeni bir oluşum için ilk adım olduğunu açıkladık. Yeni bir oluşum için, ister bu zeminde ister bir başka zeminde partilerimizi ve şahıslarımızı aşarak yeni bir oluşuma imkan vermek üzere bu adımı attığımızı deklere ettik. Daha sonra pek çok parti ve siyasi grupla temaslarda bulunduk.

Gelinen noktada, sayın Öztürk'ün imzasını bir tarafa koyduğunu gördük. "O günün şartları öyleydi, bugünün şartları böyledir' sözleri ve yeni oluşuma karşı bir tutum sergilemesi üzerine son yapılan MYK toplantısında da bu konuyu gündeme getirdik. Fakat, bir ilerleme sağlanmadığını gördüğümüz için de HYP'den istifa etmeyi gerekli gördük. MYK'nin yarısından fazlasının istifa edeceğini düşünüyorum. Yeni oluşumla ilgili çalışmaları sürdürüyoruz. Yeni bir parti ve yeni bir oluşum için çalışmaları devam ettireceğiz."

(ANKA)