kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Ağustos 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

"Kişisel pin koduna" göre, Gül utangaç, Erdoğan şefkatli, Baykal disiplinli

Yeni Haber
Kişisel Gelişim Uzmanı Mercan Özgür, kişilerin doğum tarihlerinin aynı zamanda onların pin kodları olduğunu söyledi ve bu pin kodunun tüm kişisel özellikleri ortaya çıkarabileceğini bildirdi. Güney Afrikalı Matematik ve Fizik Profesörü Dougles Forbes tarafından geliştirilen kişisel pin kodu'nun Türkiye'deki 3 uygulayanından biri olan Mercan Özgür, "Pin kodu bir kişinin sadece doğum tarihi ve cinsiyetini bilerek o kişinin kişisel özelliklerini tüm detaylarıyla ortaya çıkaracağı bir yöntem. Ruhunun DNA şifresi çözülmüş oluyor bu yöntemle" dedi.

Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Mezunu olan Kişisel İletişim Uzmanı Mercan Özgür, Güney Afrikalı Matematik ve Fizik Profesörü Dougles Forbes tarafından geliştirilen kişisel pin kodu olarak adlandırılan yöntemi ANKA'ya değerlendirdi. Forbes'ın geliştirdiği kişisel pin kodunun Türkiye'deki 3 uygulayanından biri olan Mercan Özgür, bu yöntem ile bir kişinin, sadece doğum tarihi ve cinsiyetini bilerek, o kişinin kişisel özelliklerinin tüm detaylarıyla ortaya çıkarılabileceğini kaydetti.

AYNI GÜN DOĞANLAR AYNI ÖZELLİKLERE SAHİP OLMUYOR

Forbes'ın 30 yıllık bir çalışma sonucunda pin kodu yöntemini bulduğunu ifade eden Özgür şunları söyledi:

"Doğduğumuz anda evren bize bir doğum tarihi veriyor. Bu da tüm hayatımız boyunca yaşayacağımız süreci tanımlıyor. Ancak bunu bir kalıp gibi düşünmemek gerekiyor. Ruhun DNA şifresi çözülmüş oluyor bu yöntemle. DNA Pin kodu diyebiliriz. İnsanların dışlardan sizi nasıl algıladığı, sizin kendinizi nasıl bir insan olarak algıladığınız, ne iş yaparsanız mutlu olacağınızı, hangi noktalarda zorluk yaşadığınızı, içe kapanık ya da sosyal olup olmadığınızı, zor bir durumda nasıl tepki verdiğinizi hatta sağlık durumunuzu dahi öğrenebiliyorsunuz."

Yönteme göre, aynı gün doğanların aynı özelliklere sahip olması gibi bir düşüncenin oluştuğunu; ancak bunun yanlış olduğunu belirten Özgür, "Her rakamın kendine özgü aktif ve reaktif özellikleri var. Bu özelliklerden hangilerini ne yoğunlukta aldığı önemli. Bunda da kişinin olgunluğu, almış olduğu eğitim, aile ve çevre koşulları etkili oluyor" dedi.

GÜL, ERDOĞAN VE BAYKAL LİDERLİK ÖZELLİKLERİNE SAHİP

Liderlerin doğum tarihlerine göre kişisel özelliklerini de yorumlayan Mercan Özgür, doğum tarihlerinden yaptığı hesaplamada ilginç sonuçlara ulaştı. Cumhurbaşkanı Gül, Başbakan Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın ortak özelliği ise liderlik özelliklerine sahip ve liderlik yapmak için doğmuş olmaları.

Kişisel Gelişim Uzmanı Özgür, 29.10.1950 doğumlu Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, kişisel pin koduna göre, özellikleri hakkında şunları söyledi:

"Dışardan bakıldığında genelde ciddi bir görüntüsü vardır. Biraz mesafeli gibi görünüyor olabilir, yaklaşmak zor olabilir; ancak bu itici değil, çekici bir enerji. Yani aslında içten bir yapısı var. Onu tanıyanlar için, o herkesin yaklaşıp dertlerini anlatabileceği bir kişidir; ama dışarıdan böyle bir mesafe oluşturabilir. Beklenmedik bir durumda ya da sahnede utanabilme riski var; ancak yaşı ilerlemiş olduğu için, utanma kısmını aşmış olabilir. Bulunduğu toplumsal yapıda insanları yönlendirmekten, insanları organize etmekten ve liderlik etmekten hoşlanabilecek birisi. Yaptığı işleri güzel bir şekilde, dengeli yapmaktan ve güzel sunmaktan hoşlanan biri. Sunuma oldukça önem veriyor. Aslında toplum içinde sorumsuzlukların düzen kurularak halledilebileceğine inanıyor. Farklılıkları keşfetmekten hoşlanan biri."

26.02.1954 doğumlu Başbakan Erdoğan'ın ise, girdiği ortamda dikkat çeken bir yapıya sahip olduğunu belirten Özgür, "Çok güçlü görünür. Dışarıdan sorumluluk sahibi bir görüntü çizer Sözlerinde mutlaka şefkat unsurunun olmasına dikkat eder" dedi. Erdoğan'ın insanların yararına çalışmaktan büyük haz aldığını ifade eden Özgür şöyle devam etti:

"İnsanların yararına olmadığını düşündüğü şeyler de yer almaz. Bu kişi de doğuştan lider özelliklerine sahiptir. Politika yapmaya müsait bir yapısı vardır. İnsanların güvenini kazanır. Sahnede çok güçlü, kendini ifade edebilme yeteneğine sahiptir. Bulunduğu sosyal ortamlarda kendini çok iyi ifade eder. Zor durumların iyi şekilde üstesinden gelir. Geçmiş yıllarında ise bir öz güven problemi yaşamış olabilir."

MUHALEFET LİDERİ ESPİRİLİ VE İYİ NİYETLİ

20.07.1938 doğumlu CHP Lideri Baykal'ın kişisel pin koduna göre özelliklerini sıralayan Özgür, Baykal'ın da dışarıdan bakıldığı zaman soğuk ve ciddi göründüğünü; ancak kendisini tanıyanlar için çok sevilen ve esprili bir insan olduğunu söyledi. Özgür, Baykal'ın işlerinde çok yi organize olan, disiplinli ve çalışkan bir yapıya sahip olduğunu belirterek "Her şeyin iyi yolla elde edilmesi gerektiğini düşünür. Bu konuda da dikkatli ve titizdir ve detayları gözden kaçırmaz. Bir şeyler olduğunda ben demiştim der ve keza dedikleri de çıkar zaten. Sahnede liderliğini çok iyi hissettirir. Ancak zaman zaman stres problemi yaşayabilir" dedi.

(ANKA)