kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Ağustos 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
2 SAATLİK BOĞAZ KEYFİ... Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye-Afrika İşbirliği Zirvesi'ne katılan ülkelerin lider ve temsilcileriyle birlikte Boğaz gezisi yaptı. Çırağan Sarayı'ndan kalkan gezi teknesi, yaklaşık 2 saat süren Boğaz turunun ardından Sarayburnu'na yanaşarak konuklarını indirdi.

Gül, 3 günde 54 görüşme yaptı

DUYGU GÜVENÇ
Üç günde 54 temsilci ile ikili görüşme yapan Gül'ün gemideki görüşmeleri uzayınca Boğaz'da ikinci bir tur daha atılması gerekti..
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 3 gün süren Türkiye-Afrika İşbirliği Zirvesi'nde bir rekora imza attı ve toplam 54 görüşme yaptı. Gül'ün gemideki görüşmeleri uzayınca Afrikalı heyetler için yapılan Boğaz turu uzatıldı ve gemi ikinci turu attı. Afrika Zirvesi'nin son gününde de Gül ikili temaslarına devam etti. Gül, katılan tüm ülke temsilcileri ile görüşmek için dün mesaisine sabah saat 08.30'da başladı. İşadamlarıyla yapılan kahvaltının ardından heyetlere bir de Boğaz turu yaptırıldı. Gül bu sırada da ikili görüşmelerini sürdürdü. Gül'ün görüştüğü heyetler arasında İKÖ Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu, Arap Ligi Genel Sekreteri Amr Musa ve Afrikalı ekonomi temsilcileri yer aldı. Afrika Zirvesi'nin ardından şimdi de sırada Karayip ülkeleri var. İzmir'in EXPO adaylığını kaybetmesinde kritik rol oynayan ve Güvenlik Konseyi geçici üyeliğinde de yine Hıristiyan yanlısı tutum takınması beklenen Karayipler'in BM'deki 15 Daimi Temsilcisi 22-24 Ağustos'ta İstanbul'da ağırlanacak. Türkiye ile Karayipler Forumu'nda gündemi BM Güvenlik Konseyi geçici üyelik adaylığı oluşturacak. Cumhurbaşkanı Gül bu program çerçevesinde de heyetlerle görüşmelerde bulunacak.