kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Ağustos 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

MGK'nın yapılacağı Harp Akademileri karşısında şüpheli paket alarmı

Yeni Haber
Milli Güvenlik Kurulu (MGK), Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün başkanlığında İstanbul'da toplandı...
Milli Güvenlik Kurulu'nun (MGK) toplanacağı Harp Akademileri Komutanlığı önüne bırakılan şüpheli paket polisi alarma geçirdi. Bomba uzmanları tarafından fünye ile patlatılan şüpheli paket boş çıkması rahat nefes aldırdı.

Kurulun Harp Akademileri Komutanlığı'ndaki toplantı, saat 13.30'da başladı. İç ve dış gelişmelerin değerlendirileceği toplantıya, 30 Ağustos itibarıyla yaş haddinden emekliye ayrılacak Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt son kez katılıyor.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün başkanlığında gerçekleştirilecek Ağustos ayı olağan MGK toplantısı öncesi, toplantının yapılacağı Harp Akademileri Komutanlığı önünde şüpheli paket alarmı yaşandı. MGK toplantısına yaklaşık 1 saat kala bölgede inceleme yapan polis, Harp Akademileri Komutanlığı karşısındaki yolun orta refüjüne bırakılan şüpheli poşeti fark etti. Hemen olay yerini güvenlik şeridiyle çeviren polis, poşetin içinde bomba olması ihtimalini göz önünde bulundurarak bölgeye uzaman ekiplerini çağırdı. Şüpheli paket üzerinde bir süre inceleme yapan bomba uzmanları, poşeti fünye ile patlattı. Poşetin boş çıkması polise ve çevredeki vatandaşlara rahat nefes aldırdı. Polisi alarma geçiren şüpheli poşetin içinden ise çöp çıktığı gözlendi.

Bu arada, bomba uzmanı bir köpeğin, MGK toplantısı ile ilgili yayın yapacak televizyonların canlı yayın araçlarını kontrol ettiği görüldü.