kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Ağustos 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Türkler tatili keşfedince Fransız Cafetur, yurtiçinde turizme daldı

HACER GEMİCİ
Sadece kültür turu yapan Türklerin sayısı 1 milyonu bulunca Fransız orjinli Cafetur da Türkiye turuna çıktı. 23 destinasyona tur düzenlemeye hazırlanan şirket 8.5 milyon kişilik yurtiçi pazarından pay almak istiyor..
Son yıllarda iç turizmde yaşanan hareketlilik Fransa'nın en büyük tur operatörüleri arasında yer alan Groupe Marmara'nın Türkiye'deki iştirakı Cafetur'u da iç pazara yöneltti. Türkiye'den Fransa'ya yapılan turlarda yüzde 60'lık pazar payına sahip olan Fransa merkezli Gruoupe Marmara, 2007'de Alman tur operatörü TUI'ye satılmıştı. Türklerin tatil alışkanlığının giderek artması ve iç pazarda yaşanan hareketliliğin de etkisi ile Cafetur, Ramazan Bayramı'ndan itibaren 23 destinosyonda yurtiçi kültür turu ve resort tatillerini başlatıyor. Geçen yıl Türkiye'den 25 bin kişiyi yurtdışına gönderen Catefur, Türkiye'nin 8.5 milyon kişilik seyahat potansiyelinden pay alma peşinde. Yurtiçi turlarını tanıtmak amacı ile Sinop'a küçük bir gezi düzenleyen ve burada basın mensupları ile biraraya gelen Cafetur Türkiye'nin Genel Müdürü Ali Akyüz, Türkiye genelinde seyahat acentaları ile tatil yapan 3 milyon kişi bulunduğunu belirterek bunlardan sadece 1 milyonun kültür turlarına katıldığını söyledi.

KİŞİYE ÖZEL TUR DA OLACAK
Türkiye'de seyahat potansiyelinin 8.5 milyon kişi olduğunu anımsatan Akyüz, "Eskiden Antalya'daki oteller Türk turist istemezlerdi. Ancak kriz olunca fiyatlar düştü, yerli turist de önemli hale geldi" dedi. 'Türkiye'de dünya kadar gezecek yer var' sloganı ile yola çıkan Cafetur, kişiye özel turlar da düzenleyecek. Kapadokya, Doğu Karadeniz ve GAP turlarının en çok talep görmesini beklenirken, Cafetur Yurtiçi Kültür Turları Müdürü Güray Ergun da, ilk kez Elazığ, Sinop konaklamalı turların Cafetur tarafından yapılacağını ifade ederek, "Mardin, Elazığ, Sinop ve Karadeniz yaylalarında konaklamalı turlar hazırladık. 23 turumuz arasında, 'Bir tutam Anadolu', 'Kaçkarlar florasında Çoruh'un serüveni', 'Fırat ile Dicle'nin yeşerttiği bölgeler', 'Suya tutunan şehir Sinop' yer alıyor" bilgisini verdi. Ergun, kültür turlarının yanı sıra, Spa Termal otelleri, kayak otelleri, mavi turlar, yazlık otelleri de satacaklarını anlattı.