kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Ağustos 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Bravo Yakup

Ali ERDOĞAN - RAŞİT ATEŞ
Boksörümüz Yakup Kılıç, Afrika Şampiyonu'na ringi dar etti. Yarı finale çıkan sporcumuz Kılıç böylece bronz madalyayı garantiledi..
Türkiye açısından tam bir hayal kırıklığına sahne olan Pekin Olimpiyatları'nda Yakup Kılıç yüzümüzü güldürdü. Boksta 57 kiloda mücadele veren Kılıç, dün Cezayirli rakibini devirerek yarı finale çıktı ve bronz madalyayı garantiledi.

*FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ...

İşçiler Spor Salonu'nda yapılan çeyrek final müsabakasında Cezayir'in Afrika Şampiyonu apoletli boksörü Abdulkadir Chadi ile karşılaşan dünya üçüncüsü Kılıç, rakibi karşısında baştan sona üstün bir maç çıkardı. Uzun boyunun verdiği avantajla rakibini yanına yaklaştırmayan genç sporcu, kontra yumruklarla puanlar aldı. İlk raundu 5-1 önde geçen Kılıç, 2. raundu 9-5, 3. raundu da 11-6 üstünlükle tamamladıktan sonra müsabakadan da 13-6 sayıyla galip aydıldı. Yarı finale çıkan ve bronz madalyayı garantileyen Kılıç, Cuma günü Ukraynalı dünya ikincisi Vasyl Lomachenko'yla TSİ 14:30'da karşılaşacak.

GELECEK BİZİM
Kılıç'ın bu başarısı sevinç yaratırken Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay, "Nazmi'nin sakat sakat kazandığı madalyadan ve Elvan'ın büyük başarısından sonra Yakup'la da makus talihimizi yendik" dedi. Federasyon Başkanı Caner Doğaneli ise "Herkes boksörlerimizi eleştiriyordu ama yaş ortalamamız sadece 20.7. Gelecekte çok daha iyi olacağız" şeklinde konuştu.