kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Ağustos 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Sağlık çalışanları "kene tazminatı" istiyor

Yeni Haber
Türk Sağlık-Sen, 21 Ağustos'ta ikinci turu yapılacak toplu görüşmelerde kene nedeniyle hayatını kaybeden sağlık çalışanlarının ailelerine tazminat verilmesini isteyecek.

Sağlık ve sosyal hizmet kolunda yetkili sendika olarak toplu görüşmelere katılan Türk Sağlık-Sen, ikinci tur toplu görüşmelerde masaya getirecekleri taleplerini belirledi. Bu taleplerin arasında sağlık çalışanlarının korkulu rüyası haline gelen kene ısırması sonucu meydana gelen Kırım Kongo Kanamalı Ateşi sonrası oluşan bulaşıcı hastalığa ilişkin talepler geliyor. Türk Sağlık-Sen, "Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) ve benzeri bulaşıcı hastalıklar nedeniyle hayatlarını kaybeden sağlık çalışanlarının kanuni mirasçısına bir defaya mahsus aylık maaşının 10 katı tutarında görev tazminatı ödenmesini" istiyor.

Bu talebin kabul edilmesi halinde kene nedeniyle ölen sağlık çalışanlarının yakınlarına bir defaya mahsus olmak üzere hayatını kaybeden sağlık çalışanının maaşının 10 kat tutarında yasal mirasçılarına tazminat ödenecek.

En son Bolu Devlet Hastanesi'nde hemşire Arzu Öğren söz konusu bulaşıcı hastalık sonucu genç yaşında hayatını kaybetmişti. Benzer bir olay da Çorum Çoçuk Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde yaşanmış ve hemşire Nazlı Yazıcı hayatını kaybetmişti. KKKA vakalarının tedavi gördüğü Ankara Numune Hastenesi'nde de üç uzman doktor ölümün eşiğinden dönmüştü.

EK ÖDENEKLER

Bu arada, Sendikanın sağlık çalışanlarına ilişkin masaya getireceği diğer talepler de şöyle sıralanıyor:

-Ek ödemeden yararlanmayan sağlık çalışanlarının nöbet ücretlerinin artırılması,

-Döner sermaye oranlarının yükseltilmesi ve emekliliğe yansıtılması,

-Mesai saatlerinin düşürülmesi,

-Sözleşmeli personele eş durumu tayin, becayiş ve askerlik dönüşü işe başlama haklarının tanınması.

Sağlık çalışanları mali ve sosyal haklarının yanında çalışma şartlarına ilişkin taleplerde de bulunuyor. Sağlıkçılar, parmak izi veya retina taraması ile yapılan kurum giriş ve çıkışları ile çalışma odalarındaki kameralı takip uygulamasına son verilmesini de istiyor.

(ANKA)