kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Ağustos 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

"Altına gidiyoruz!"

Yeni Haber
2008 Pekin Olimpiyat Oyunları erkekler futbol müsabakalarında finale yükselen ilk takım, Belçika'yı 4-1 mağlup eden Nijerya oldu. ..
Olimpiyatlarda takım sporlarının en fazla merak edilen dallarından futbolda ilk finalist Nijerya oldu. Şangay Stadyumu'nda oynanan karşılaşmada Nijerya'yı Belçika karşısında galibiyete taşıyan goller, 17. dakikada Olubayo Adefemi, 59 ve 72. dakikalarda Chinedu Ogbuke Obasi ve 78. dakikada Chibuzor Okonkwo'dan geldi. Belçika'da Laurent Ciman'in 88. dakikada attığı gol ise sadece karşılaşmanın skorunu belirlemeye yetti. Nijerya'da Turkcell Süper Lig ekiplerinden Trabzonspor forması giyen Promise Isaac, karşılaşmanın 73. dakikasında iki gol birden atarak takımının galibiyetinde büyük pay sahibi olan Ogbuke Obasi'nin yerine oyuna dahil oldu.

Obasi, Bundesliga ekiplerinden Hoffenheim tarafından Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'nin (CAS) kararının ardından kulübüne geri çağrılmış ancak sonra milli takımda yer almasına izin verilmişti. Nijerya Milli Takımı Teknik Direktörü Samson Siasia karşılaşmadan sonra yaptığı açıklamada, "Altına gidiyoruz. İnanılmaz" dedi.