kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Ağustos 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

"Kapıcılık idmanı" şampiyon yaptı

Yeni Haber
Konya'da, antrenmanlarının yanı sıra apartman görevlisi babasına yardım ederek şampiyonalara hazırlanan 15 yaşındaki Ahmet Şahin Kaba, son olarak Balkan Judo Şampiyonası'nda ümitler kategorisinde birinci oldu.

Ahmet Şahin Kaba, 2-3 Ağustos tarihleri arasında Romanya'da düzenlenen Balkan Judo Şampiyonası'nda ümitler kategorisi 55 kiloda birinci olduğunu söyledi.

Kaba, 10 yaşındayken başladığı judoda 11 yaşındayken Türkiye Minikler Judo Şampiyonası'nda beşinci olduğunu, başarılarının bugüne kadar devam ettiğini söyledi.

12 yaşında Antalya'daki Türkiye Minikler Judo Şampiyonası'nda ikinci, 13 yaşında Balıkesir Ortaokullar Türkiye Judo Şampiyonası'nda birinci olduğunu dile getiren Kaba, ''13 yaşında beni Judo Milli Takımı'na çağırdılar. Ardından Hırvatistan'da yapılan uluslararası judo turnuvasında üçüncü, Kütahya'da yapılan Yıldızlar Türkiye Şampiyonası ve Türkmenistan'daki şampiyonada birinci oldum'' dedi.

2006 yılında Dünya Kupası Judo Şampiyonası'nda ikinci, Kayseri'de düzenlenen Liseler Arası Türkiye Şampiyonası'nda ise birinci olduğunu ifade eden Kaba, şunları kaydetti:

''Almanya'da yapılan judo hazırlık turnuvasında ise üçüncü oldum. Son olarak 2-3 Ağustos tarihleri arasında Romanya'da düzenlenen Balkan Judo Şampiyonası'nda ümitler kategorisi 55 kiloda birinci oldum. Babamın apartman görevlisi olması bana avantaj sağlıyor. Antrenmanların yanı sıra babamın apartman görevlisi olarak çalıştığı apartmanla ilgileniyorum. Toplam 380 merdiveni olan 10 katlı apartmanın çöplerini, asansör kullanmadan her gün spor amaçlı topluyorum. Apartmanın temizliğinden, çevre düzenine kadar her şeyiyle ilgileniyorum. Babam bazen çok yorulduğumu düşünerek bana kızıyor, ancak ben dinlemiyorum. O kadar merdiveni inip çıkmak kolay değil. Ancak formda kalabilmek için bir şekilde spor yapmalıyım.''

Kaba, destek çıkıldığı taktirde Türk Bayrağı'nı daha büyük spor müsabakalarında dalgalandırmak için elinden gelen her şeyi yapacağını belirterek, hedefinin olimpiyatlarda derece elde etmek olduğunu sözlerine ekledi.

AHMET GİBİ SPORCULARA SAHİP ÇIKILMASI GEREKİYOR

Selçuklu Belediyesi Judo Takımı Antrenörü Nuri Muhammet Çelik, Ahmet'in çok disiplinli, başarılı ve gelecek vadeden bir sporcu olduğunu söyledi.

Ahmet'in evinde de boş durmadığını, apartman görevlisi olan babasına yardım ettiğini dile getiren Çelik, ''Bu çocuklara şu an belediye sahip çıkıyor, spor yapmalarını sağlıyor. Ancak belediye imkanları bir yere kadar. Ahmet gibi sporculara özlediğimiz başarılar için sahip çıkılması gerekiyor. İmkansızlıklar yüzünden Ahmet'i kaybetmek istemiyoruz. Ailesinin durumu belli, Ahmet için bir sponsor gerekiyor'' dedi.