kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Ağustos 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Karnemiz zayıf

Ali ERDOĞAN-RAŞİT ATEŞ
29. Yaz Olimpiyat Oyunları'na 68 sporcuyla gittik ancak şu ana kadar sadece 3 madalya alabildik Özellikle 2004 Atina'da yüzümüzü güldüren isimlerin Pekin'de varlık gösterememeleri şok yaşattı..
Tarihimizin en kalabalık sporcu kafilesiyle (68) katıldığımız Pekin Olimpiyatları'nda karnemiz zayıf. Şu ana kadar mücadele eden sporcularımız sadece 2 gümüş ve 1 bronz madalya kazanabilirlerken başarı beklediğimiz birçok isim büyük hayal kırıklığı yarattı. Halterde Sibel Özkan ve atletizmde Elvan Abeylegesse gümüş, güreşte Nazmi Avluca bronz madalyayla yüzümüzü güldürdü. Ancak 2004 Atina'da madalya kazanan sporcularımız adeta döküldüler. Halterde 3 kez altın madalya kazanan Halil Mutlu kendine güvenmeyip Atina'ya gelmedi. 2004'te rekor kırıp ilk altın madalya kazanan bayan sporcumuz olan Nurcan Taylan 'sıfır' çekti. Atina'nın diğer madalyalıları Taner Sağır ve Sedat Artuç da Taylan'la aynı 'performansı' gösterdi.

10 MAÇIN 4'ÜNÜ KAZANABİLDİK
Güreşte de Atina'nın madalyalıları hayal kırıklığı yarattı. 2004'te gümüş kazanan Şeref Eroğlu ilk maçında, bronz kazanan Mehmet Özal ise ikinci maçta rakiplerine yenildi. Grekoromende 10 müsabakanın sadece 4'ünü kazandık. Zaten bunların 3'ü de sadece Nazmi'den geldi. Atletizmde çekiç atmada Atina'nın bronz madalyalı ismi Eşref Apak, gönülsüz geldiği Pekin'de başarısız olmaktan kurtulamadı. Halil Akkaş ve Özge Gürler sakatlıkları nedeniyle sorun yaşadı. Boksta 5 sporcumuzun 4'ü, okçuluk, yüzme, atıcılık ve judoda ise tüm sporcularımız erkenden elendi.
Haberin fotoğrafları