kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Ağustos 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Uzun süre sahalardan uzak kalan Şaş, dün başarılı bir futbol ortaya koydu.

Pres çözdü

YAŞAR YALÇIN
Galatasaray, Kayserispor'la oynadığı Süper Kupa maçının ilk yarısında etkisizdi Ancak Cimbom ikinci yarıda müthiş bir presle rakibini boğdu ve galibiyete ulaştı..
Kayserispor'u 2-1 mağlup ederek Süper Kupa'yı ilk defa müzesine götüren Galatasaray, karşılaşmanın ilk yarısında çok zorlandı. Özellikle ilk dakikalarda rakibine bol bol pozisyon veren Cimbom, korku dolu anlar yaşadı. İkinci yarının başlamasıyla birlikte ise sahada bambaşka bir Galatasaray vardı. Sahayı rakibine dar eden Michael Skibbe'nin öğrencileri, yaptıkları müthiş pres sayesinde bol bol pozisyon buldular. Harry Kewell'ın oyuna girer girmez attığı gol ve birkaç dakika sonra Shabani Nonda'ya yaptığı asist, galibiyeti Galatasaray'a getirdi. Ancak zaferin kilit noktası, Kayserispor'a top yapma fırsatı vermeyen orta alan presiydi.

LİNCOLN YİNE YERLERDE!
Soyunma odasında Skibbe'nin futbolcularına "Savunmayı orta alana yakın kuralım ve rakibi uzun tupa mecbur bırakalım. Arkaya sarkamayacakları gibi presle kazanacağımız topları rakip kanatlarından içeriye taşıyalım" dediği öğrenildi. Öte yandan dün Cimbom'un en etkisiz isimlerinden biri Lincoln oldu. Brezilyalı, 13 top kaybıyla oynarken rakipten 2 top çaldı. Lincoln'ün kendini sürekli ve çabuk yere bırakması ise artık klasik halini almış gözüküyor.