kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Ağustos 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Harry Potter ve Süper Kupa

Yaşar Yalçın
Tam 65 dakika boyunca orta saha mücadelesi şeklinde geçen maçın gidişatı, Harry Kewell'ın 'sihirli dokunuşu' ile değişti. 66'da oyuna giren Avustralyalı, topla ilk buluşmasında golünü attı.

*MAÇTAN KARELER İÇİN TIKLAYINIZ...

Bu golden 7 dakika sonra Kewell, rakibinden topu kaptı ve Nonda'ya ikinci golü attırıp Galatasaray'a Süper Kupa'yı getirdi. Kayseri'den Mehmet Topuz'un 89'daki füzesi skoru belirledi.

Öncelikle TFF Süper Kupa öncesi merhum Hasan Doğan'ı saygıyla anma fırsatını bir kez daha bulduk. Maçtan önce Galatasaray bir hayli sıkıntılıydı. Özellikle Ümit Karan'dan sonra Arda'nın sakatlığı Cimbom'a büyük darbe vurmuştu. Skibbe bu defa taşları yerine doğru oturtarak sahaya düzgün bir 11 çıkarmıştı. Her ne kadar Steaua Bükreş maçı sonrası sorduğum soru üzerine "Benim çıkardığım kadro doğruydu, yanlış yapmadım" dediyse de kadroyu değiştirmişti. Karşılaşmaya Kayserispor hızlı başladı. Daha ilk dakikada Hakan Balta'nın ıskaladığı topla buluşan Mehmet Topuz, Aykut ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda topa sert vurdu; az farkla auta çıktı. 23'te Topuz'un serbest atışını Aykut güçlükle kornere çelebildi. 35'te yine Mehmet Topuz'un soldan ortaladığı topa ceza sahası içinde Puroviç kafayı vurdu ama üst direğe takıldı.

GALATASARAY LİGE HAZIR DEĞİL

İkinci yarıya Galatasaray daha canlı başladı. 52'de Ayhan ve 57'de Nonda ile iki önemli fırsattan yararlanamayan Cimbom, 66'da oyuna bir dakika önce giren Harry Kewell ile 1-0 öne geçti. Bu dakikada Hasan Şaş sağdan ortaladı, arka direkte 'Harry Potter' Kewell kafayı vurdu ve takımını öne geçiren golü attı... 73'te de Kewell'ın pasıyla buluşan Nonda klas bir vuruşla durumu 2-0 yaptı. Kayserispor'un tek golü ise 89'da Mehmet Topuz'dan geldi. Böylelikle Galatasaray, yeni sezon öncesi kupa alarak morallenmiş oldu. Ama özellikle ilk yarıda oynanan futbol, Michael Skibbe'nin öğrencilerinin lige henüz hazır olmadıklarını da gösterdi.
Haberin fotoğrafları