kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Ağustos 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Sezginsilin....

Özge AYDIN /SABAH İNTERNET
Yeni Haber
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından bu yıl 3. kez düzenlenen Süper Kupa'nın sahibi Kayserispor'u 2-1 mağlup eden Galatasaray oldu.

*MAÇTAN KARELER İÇİN TIKLAYINIZ...

LEVENT TÜZEMEN: SEZGİNSİLİN... (SABAH)

Zorlukları aşmanın iki yolu var; ya zorluk yaratanı değiştirirsiniz ya da zorluklara yaklaşımınızı değiştirirsiniz. Galatasaray yönetimi ikinci yolu seçip Steaua maçında sahaya çıkardığı yanlış onbirden sonra Skibbe'nin kulağını çekmiş. Kesin söylüyorum, Kayseri maçı öncesi kadro oluşumu konusunda Skibbe'ye karşı başkan Polat destekli bir "Sezginsilin" olayı yaşanmış. Kayseri önünde Sabri ve Meira yerinde oynadı, Ayhan da göbekte Topal'ı rahatlattı.

Arda'nın yokluğunda Galatasaray rakip kaleye gidemedi. Tekniği zayıf Barış kanat bindirmelerini yapamadı. Servet-Meira uyumu üst düzeydi. Portekizli derinlemesine attığı paslarda isabetliydi.

İlk yarıda Galatasaray'ın göze çarpan en önemli zaafı fizik gücünün yetersizliğiydi. Bu durum da 15 günlük kamp döneminde iyi çalışılmadığının belgesidir. Bir hoca 15 günde takıma 4 gün izin verirse ve çift idman yaptırmazsa o hazırlık kampı değil tatil kampı olur. Kalli dönemini yaşayan oyuncuların, "Bu nasıl idman?" dediğini biliyorum.

Bu doğru takıma Arda girecek. Ancak Kewell oynadığında Arda sağ tarafa geçince verimi düşüyor. Galatasaray'da Lincoln hazır görünmüyor. Kewell oynarsa Arda, Lincoln'ün görevini rahat üstlenir. Hücumda Hasan Şaş-Arda-Kewell-Nonda dörtlüsüyle dört dörtlük bir uyum yakalanır.

KAZIM KANAT: LİNCOLN VE ŞAŞ FARKI (SABAH)

G.Saray kötü oynarken iyi oynayan Kayserispor'un elinden bu kupayı nasıl aldı? Bu sorunun cevabı basit. G.Saray büyük takım! Kayserisporlular alınmasın; şunu demek istiyorum. Kazanmak için iyi futbol oynamak yetmez. Bu maçın teknik yorumunu yapmak istemiyorum. Eğer yapacak olursam Kayserispor'u çok övmem lazım. Övsem diyecekler ki, tabelaya bak.

Bir oyuncuya daha özel paragraf açmak istiyorum. G.Saray-Steaua maçında yuhalanan oyuncu. Bu oyuncuyu yuhalayanlar şimdi ne düşünecekler? Kaleci Aykut Erçetin, 2 muhteşem vuruşu (Topuz ve Eren) üst düzey bir kaleci gibi kurtardı. Kurtarmasa kimse laf söyleyemez. Tek başına maçı çevirdi

G.Saray'a antrenör Skibbe konusunda acımasızca eleştiri yapanlar 45 hafta sonra mahcup olurlar. Çünkü G. Saray'da çok güzel şeyler oluyor. Bunu medya göremiyor, seyirci gördü bile. Hakan Şükür diye bağırmıyorlar. Tam tersi Shabani Nonda ve Harry Kewell'e sevgi gösterisinde bulunuyorlar. Bu çok önemli.

ZAFER ERTEM: MÜTHİŞ CİMBOM (FOTOMAÇ)

Skibbe muhtemelen Adnan Sezgin'in baskısıyla mevcut kadro içinde en idealini dün gece sahaya sürdü. Eğer G.Saray, Steaua karşısına bu kadro ile çıksaydı adım gibi eminim tur İstanbul'da garanti altına alınmış olurdu. Neyse ölmüş ile olmuşa çare bulunmazmış. Ama rövanş için G.Saray'a bir mucize gerek, ben bunu bilir bunu söylerim.

Devre arasında ciddi bir fırça gelmiş ki G.Saray'ın değişmeyen 11'i ikinci yarıya fırtına gibi girdi. 10 dakika içinde Nonda 4 kez topla buluştu. Lincoln harika paslar attı. Sabri dirildi. Hasan iğne deliğinden top geçirmeye başladı. Kewell'ın oyuna girdiği ilk dakikada da ona golünü attırdı. Hemen bir sonraki atakta bu kez Kewell'ın asistinde Nonda farkı ikiye çıkardı. Hasan Şaş'ın inanılmaz hareketler yaptığı 2. yarıda G.Saray'in 20 dakikalık baskısı Kayseri'yi bitirdi. G.Saray tek devrelik futbolu ile daha önce F.Bahçe ve Beşiktaş'ın aldığı Süper Kupa'yı müzesine götürürken, Kewell ve Nonda'nın futbol şovuyla gecenin kazananı oldu.

YAŞAR YALÇIN: TAŞLAR OTURUNCA (FOTOMAÇ)

Galatasaray ile Kayserispor sezonun ilk kupası için Almanya'da karşı karşıya geldi. Benim bu zamana kadar izlediğim Galatasaray çok hazır olmamasına rağmen kupayı alacak tecrübeye sahip görünüyordu.

Alman hoca doğruları yapınca, ilk yarı ne kadar kötü oynansa da ikinci yarı farklı bir Galatasaray vardı sahada. Bu defa gol pozisyonları yakalayan Alman hocanın takımı oldu. Kewell oyuna girer girmez attığı kafa golüyle takımını öne geçirdi.

Galatasaray kupayı aldı ama bana göre daha takım olamadı. Özellikle sakat futbolcuların iyileşip bir araya gelememesi Cimbom için büyük bir handikap oldu. Umarım özellikle Bükreş maçına kadar Arda ve Ümit iyileşir. Bu karşılaşmada da görüldü ki Arda'sız hücum gücü adeta yok gibi.

MEHMET DEMİRKOL: SKİBBE YENİ SAFTİG GİBİ (MİLLİYET)

Kayserispor'un buralara kadar gelmesinde Mehmet Topuz'un payı çok büyük. Ancak bundan daha ileri gidememesinin ilk sebebi de o olabilir. Yeteneklerine ve çalışkanlığına hayran olduğum bu genç adam sonsuz inisiyatif kullanmanın da ötesinde bir tavır sergiliyor.

Mehmet Topuz'un bir numara büyüğü ise Hasan Şaş. O tabii ki daha görmüş geçirmişi Topuz'un. İkinci yarıda Galatasaray oyun merkezini biraz daha öne taşımayı başarınca Hasan Şaş'ın, kısa deparlar, çalımlar ve gol yollarını dolduran diğer işleri ne kadar şık yapabildiğini görme şansı bulduk. Hasan Şaş eğer takım geriye yaklaştığında, riskli adam geçme çabaları yerine topu koşturmaya yönlense şampiyonun en önemli silahı olacak, hatta Lincoln'ü kesecek. Yoksa dün ilk yarıda olduğu gibi kendi takımına zarar verecek.

Ve hocaların tercihleri. Tolunay Kafkas takımını geçen sene olduğu gibi bir büyük gibi oynatmaya çalışıyor. Bu güzel ama sonuç almak zor. Skibbe'ye gelince. Salı günü detaylı olarak ele alırız. Ama elindeki iyi kadroya rağmen bende bir Rainhard Saftig izlenimi bırakıyor.A