kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Ağustos 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
GALİP ERCAN ÖZTÜRK
Dünya Hali

Kaleci krizi!

Bugün dünya çapındaki takımlar kalelerini dünya çapında isimlere emanet ediyor. Real Madrid: Casillas, Chelsea: Cech, Juventus: Buffon, Valencia: Canizares, Fiorentina: Frey.
Geçen sezon birçok karşılaşmada bu isimler takımlarını kurtardı. İyi bir orta saha ve forvet hattına sahip Barcelona Victor Valdes'den daha iyi bir kaleci bulamadığı için şampiyonluğu kaybetti.
Dört yıl önce Guardian gazetesinde Türkiye'nin İngiltere maçı öncesi kaleci krizi yaşadığı hakkında bir haber vardı. Barcelona'da Rüştü formsuzdu, yedekleri Ömer ve Zafer güven vermiyordu.
Dört yılda ne değişti? Maalesef hiçbir şey. Volkan, Avrupa Futbol Şampiyonası'nda akılsız bir hatayla takımını yalnız bıraktı. Rüştü, Almanya maçında yediği golle belki milli takımımızı şampiyonluktan etti.
Deniyor ki, bizim kalecilere şans verilmiyor. Peki Rüştü'ye milli takımda, Fenerbahçe'de, hatta Barcelona'da ve Beşiktaş'ta verilen şans. Ya Volkan'ın, kendisini hiç geliştirmemesine, bir adım ilerlememesine rağmen Fener kalesinin banko olmasına ne demeli?
Rüştü, Barcelona'da hatalı goller yiyince dönemin teknik direktörü Frank Rijkaard, "İspanyolca öğren" dedi. Çünkü savunmayla anlaşamıyordu. Ama Rüştü, "Pardon" dışında tek kelime öğrenmedi. "Futbolun, müziğin ve seksin dili olmaz" dedi. Bunu deyince de, gittiği gibi geri geldi.
Sir Alex Ferguson'u efsane yapan isimlerin başında Danimarkalı kalecisi Schmeichel vardı. Oynadığı maçların yüzde 42'sinde takım gol yememişti.
'Üç büyükler'in kalesi Türk kalecilerde. Sizce hangisine teklif gelir? Hiçbirine.
Skibbe'den şans bulan Aykut, Steaua maçında hatalı pasıyla Türk kalecilere hatalı bakışımızı, abartmamızı bir kez daha yüzümüze vurdu.