kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Ağustos 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
GALİP ERCAN ÖZTÜRK
Dünya Hali

Çuvaldız ve taraftar

Anadolu kulüplerinin taraftarları genelde şikayetçidir. Hakem üç büyüklerin maçında hakkımızı yedi, onların aleyhine çalmaktan korktu.
Gazeteler bize yer vermiyor, varsa yoksa Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş, bir de onlardan biraz az Trabzonspor.
Oyuncu, teknik adam bizim şehrimizi küçümsedi, gelmek istemiyor diye.
Çoğunda haklılar, ama bugün onları biraz düşünmeye davet edeceğim.
Örneğimiz Kayserispor. Geçen sezon kupayı alan sarıkırmızılı taraftarların kutlamalarının, İspanya'da kümede zor kalan Valencia'nın kupa şampiyonluğunun yanında ne kadar sönük kaldığını hatırlatmak isterim.

3 BİN 300 BİLET KOMİK KALIYOR
Kayserispor şaka filan değil, bu sezon İngiltere Premier Ligi'nden Aghahowa, Olembe gibi iki önemli oyuncu transfer etti. Ardından Sporting Lizbon'un Karadağ'lı golcüsü Puroviç'i aldı.
Ve Kayserispor'un kombine bileti satışı şu anda 3 bin 300. Geçen sezon İngiltere'de küme düşen Reading 23 bin 469, Birmingham 26 bin 176, ligi son sırada bitiren Derby 32 bin 270 ortalamayla oynadı.
Almanya'da yeni açıklanan rakamlara göre geçen sezon ligi 13. bitiren Borussia Dortmund 47 bin, üçüncü bitiren Schalke 43 bin 190 kombine satarken toplam 18 takımın kombinesi 406 bin 290'a ulaşmış. Yani takım ortalaması 22 bin 571. 2007 yılında beğenmediğimiz ABD Ligi bile 16 bin 771 seyirci ortalamasına ulaştı.
Kayserispor 12 bin 250 seyirci ortalamasına sahip. Yeni yapılan stadın seyirci kapasitesi ise 64 bin 677.
Kayseri'nin nüfusu 1 milyon 100 bin civarında. Şehrin yüzde 5'i maçlara ilgi gösterse stat dolacak.

PEKİ SİVASLILAR NEREDE?
Ya İstanbul'un yarısını kaplayan, gökteki yıldızlar kadar derneğe sahip olan Sivaslılar. Geçen sezon ligde son ana kadar şampiyonluğu kovalayan kırmızı beyazlılar sadece bin 500 yüz kombine satabildi ve elinde 2 bin 500 kombine var.
Kayseri'nin kombine fiyatları, maraton: 200 YTL, kale arkası 50 YTL.
Sivasspor'da maraton: 300 YTL, kapalı: 600 YTL.
Ayrıca açık kombineyi 480 YTL'ye satan Eskişehir, yaptıkları iyi transferlerle umut veren Gaziantepspor ve Bursaspor taraftarları.
İngiltere 61 yılda 16, Fransa 69 yılda 18, İtalya 104 yılda 16, İspanya 77 yılda 9, Almanya 97 yılda 28 şampiyon çıkartmış.
Türkiye
ise 50 yılda sadece dört.
Fiyatların yüksek olduğundan şikayet etmek ise yanlış. Her sene yenilediğimiz cep telefonu fiyatlarının yanında oldukça komik kalıyor.
Bu ligin geleceği dört büyük takımın dışındaki taraftarların elinde. Ya statlara gidecek, formasını alacak, ürününü kullanıp kulübünün para kazanıp daha iyi oyuncular almasını sağlayacak.
Ya da dört büyüklere bakmaya devam edecek.
Haydi Kayserili, Sivaslı, Eskişehirli, Bursalı ve geride kalan 10 kulübün taraftarları. Gidin kombine alın, maçlara gidin ve ligin çehresini değiştirin.
Daha keyifli, zevkli bir lig ne futbolcuların, ne teknik direktörün, ne spor basınının ne de hakemlerin elinde.
Siz taraftarın elinde. İnanmayan Alman Bundesliga'ya baksın!