kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Temmuz 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
GALİP ERCAN ÖZTÜRK
Dünya Hali

Gemileri Raul yüzünden yaktı

Fenerbahçe'nin Zico'nun yerine göreve getirdiği Aragones'i İspanyol basını "Aksi, deli" olarak nitelendiriyor. Aragones'i çıldırtan isim ise Raul idi. Real Madrid'li futbolcu, 2006 Dünya Kupası sırasında ilk 11'e alınmayınca Aragones'in altını oymaya çalıştı; "Bu adamı gönderelim" diyerek bazı oyuncuları etkilemeye gayret etti. Yaşananları öğrenen Aragones, çağırdığı Raul'e "Benim kaptanımsın, sağ kolumsun. Bunu bana nasıl yaparsın?" diye çıkıştı ve sonrasında Raul'u hiç kadroya almadı.
Madrid'in önemli spor gazeteleri Marca ve As, yaşananları bilmelerine karşın Aragones'e sürekli "Raul'u neden almıyorsun?" sorusunu yöneltip deneyimli teknik adamı yerden yere vurdular. Aragones, sürekli üzerine gelmelerine rağmen Raul'un yaptıklarını basına hiç anlatmadı. 2007 yılında Madrid'in önemli televizyonlarından La Sexta muhabiri yüzünde Raul maskesiyle Aragones'in yanına gidip "Neden Raul'u milli takıma almıyorsun?" diye sordu. O ana kadar bu tip soruları soğukkanlı karşılamaya gayret eden Aragones, belki de ilk kez deliye döndü ve bu soruya "Raul ile kaç Dünya Kupası ve Avrupa Futbol Şampiyonası kazandık ki?" sorusuyla yanıt verdi. 104 kez milli olan Raul, 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası kadrosuna da alınmadı. Aragones, kadro açıklandıktan kısa süre sonra çok güvendiği bir gazeteciden stüdyoda katıldığı ve canlı yayınlanan bir radyo programında aynı soruyu aldı. Aragones kulağındaki kulaklığı fırlattı; mikrofona vurdu ve gazeteciye, "Bunu bana nasıl yaparsın? Bu soruyu nasıl bana yöneltirsin?" diye bağırdı. Aragones'in İspanya'da deli olarak anılmasına yol açan bu gelişmelerde hep Raul baş roldeydi.
Deneyimli teknik adam, oyuncularına "sen" yerine "siz" diye hitap etmesiyle de tanınıyor. Thierry Henry ile ilgili söylediği sözler nedeniyle ırkçılıkla suçlanan başarılı teknik adam, bir dönem çalıştığı Eto'o'ya da "Hadi oyna siyah pislik" demesine karşın, şu anda Barcelona forması giyen futbolcunun en yakın dostlarından biri. Sözünü hiç sakınmayan Aragones basın toplantılarında kızdığı soruları yönelten muhabirlere, "Sen hangi gazetedensin? Bu geri zekalı soruları sormana rağmen müdürün seni nasıl bu basın toplantılarına gönderiyor?" demesiyle de ünlü.