kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Ağustos 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Kavurucu sıcaklarda kışlıklar vitrinlerde!

Yeni Haber
Giyim firmaları, durgun geçen yaz bitmeden kışlık ürünlerini vitrinlerinde sergilemeye başladı.

Konya Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Altuntaş, giyim sektörünün beklenenden daha kötü, oldukça durgun bir yaz geçirdiğini söyledi.

Özellikle bazı ekonomik ve siyasal gelişmeler yüzünden vatandaşın cebindeki parayı harcamaya korktuğunu ifade eden Altuntaş, umut bağladıkları gurbetçilerin bile istenilen seviyede alışveriş yapmadığını anlattı.

Altuntaş, bazı gelişmelerin ardından vatandaşın biraz daha rahatladığını belirterek, ''İleriyi daha iyi gören vatandaş, para harcama konusunda cesaretlendi. Ağustos ayının 2 haftalık döneminde biraz kıpırdanma oldu. Bunda sezon sonu indirimlerin de büyük önemi var. İndirimler sayesinde 1 ürün yerine 2 ürün alınıyor'' dedi.

Kavurucu sıcaklar devam ederken giyim firmalarının kışlık, yeni sezon ürünlerini vitrinlerinde sergilemeye başladığını vurgulayan Altuntaş, Konya'da fiyatların geçen yıla göre değişmediğini kaydetti.

Altuntaş, ''Konya'da hafta sonu sona eren Moda Fuarı'na katılan firmalar da kışlık ürünleri sergiledi. Firmalar yeni modelleriyle bu kıştan çok umutlu. Umarım geçen kışı aramayız'' diye konuştu. Altuntaş, kışlık ürünlerde siyah rengin vazgeçilmezliğini koruyacağını ifade ederek, özellikle petrol renginin bu kışa damgasını vuracağını, bunun yanı sıra koyu kahverengi giysilerin de ilgi göreceğini bildirdi.

AA