kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Ağustos 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
HINCAL ULUÇ
Hıncal'ın Yeri

Alay ediyorlar!..

TRT'nin "Olimpiyat yayıncılığı" adı altında Türk halkı ile alayı devam ediyor.
TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin'e gene bir önerimiz var. Çarşamba günü yaklaşık 4 saat süren güreş canlı yayınını lütfen buldurup izlemeye teşebbüs etsin. Güreş falan bilmesi gerekmez. Ekran başında vatandaş gibi otursun yeter.. Bakalım kaç dakika tahammül edecek..
Beş kelimelik cümleyi araya üç "Es" koyarak söyleyebilen, ayni monoton ton ve ifade ile saatler boyu hiçbir şey söylemeyen bir yayın spikeri.. Olacak şey değil..
Yahu adam, dünya güreş yayınlarına jenerik olacak muhteşem bir oyun alıyor. Bir Olimpiyatta birkaç tane rastlanan 5 puanlık o ender Büyük Süperiorite gerektiren, seyrine doyulmaz bir oyun bu.. Bizimkinin kılı kıpırdamıyor. Ayni monoton, ayni ruhsuz, heyecansız, ayni esler vererek konuşma.. Bu mudur?..
Yahu o gün iki Türk güreşçisi daha mindere çıkmış.. İş günü millet dört saat ekran başında oturur mu?.. Güreşler arasında bir yığın boşluk var. İki kelime onların ne yaptığını söylesene, ekranı yeni açanlar için..
Yahu bu güreş illet bir spor.. Her şampiyona öncesi kurallar değişir. Hakemler bile takip etmezse bilmez ve ne olduğunu anlamaz.. Anlatsana ara ara, yeri geldikçe kural değişikliğini seyirciye.. Bilgi versene, dört saattir seyretmeye ve ne olup bittiğini anlamaya ve de senin bu ninni tonlaman yüzünden uyumamaya çalışan insanlara..
Türkiye ikinci bronzunu almış.. Hem de ne biçim bir maçtan sonra..
Benim TRT'ci kardeşim mikrofon uzatıyor, minderden iner inmez Nazmi Avluca'ya..
"Sakat sakat bronz madalya. Müthiş bir maç.."
Nokta..
Yahu "Nokta" diye soru olur mu?.. Güreş bilmezsen olur tabii. Bilsen, sonuna soru işareti koyacağın kırk tane soru çıkarırsın o maçtan.. Ama benim paramla Pekin tatili yapan adamın, ilkokul beş çocuğu düzeyinde soru sorma yeteneği bile yok..
"Sakat sakat bronz.. Müthiş bir maç nokta.."
Eeee!.. Ne desin Nazmi şimdi?..
Ardından basketbol canlı yayını geldi. Bir anlatım faciası da orda.. Spiker basketbol da bilmiyor, heyecan taşımayı da.. Yorumcu desen yok. Koskoca TRT, basketbol yorumcusu bulamıyor.. Yıllarca basketbola spor diye bakmazsan olacağı bu..
Peşlerini bırakmayacağım..
Babıali'nin Hıncal takıntılı zavallılarından biri, gene bana sataşmak için, TRT avukatlığına soyunmuş, Perşembe yazımı okuyunca, yemeden içmeden.. Adımı vermeye maçası sıkmamış, ama öyle ayrıntılara girmiş ki, okuyan gerzek olsa anlar, bana saldırdığını..
Kendince çok geçerli sebebi vardır mutlak, yakında kokusu çıkar, bu gönüllü TRT avukatlığının.. Amma velakin böyle şaşkın dostu varken, TRT'nin aslında düşmana ihtiyacı yok..
Öyle komik ki yazdıkları, popomla güldüm. Yazdıklarını anında paçavra ederim, ama değmez.O da, ciddiye aldım diye kendini adam sanır.