kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Ağustos 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
HINCAL ULUÇ
Hıncal'ın Yeri

Bir "Zavallı" TRT ki!..

TRT'nin yeni Genel Müdürü İbrahim Şahin, Olimpiyatlar biter bitmez, spor servisi yönetimi hakkında bir soruşturma açtırmaz ve bu utanç verici yayıncılığın hesabını sormazsa o koltuğa oturmaya layık değildir..
Bu ekibin yayınladığı, daha doğrusu rezil ettiği kaçıncı Olimpiyat bu.. Dağdaki çobanları işin başına getirmiş olsan, bu kadar zamanda bir şeyler öğrenir, çağdaş televizyon, çağdaş Olimpiyat yayıncılığına biraz heves ederler ve bundan iyisini yaparlardı..
Bunların dünyayla alakaları yok.. Yapılan eleştirileri de zerre umursamıyor ve büyük bir sorumsuzluk içinde bildiklerini okuyorlar..
Bildiklerini spor, olimpiyat falan sanmayın..
Bildikleri tek şey, halkın parası ile, Olimpiyatlarda dost tatili yapmak..
Olimpiyat, olimpizm yanlarından geçmemiş.. Olimpik sporlarla alakaları yok. Bu halk neyi izler, ondan dahi haberdar değiller.. En küçük bir araştırma yapma gayreti dahi duymuyorlar.
Halkın parasıyla maaş, halkın parasıyla yolluk alıp, taa Çin'lere gidecek ve halkla alay eden bir yayın yapacaksın..
Ayıptır!..
İnsanda biraz utanma, biraz sıkılma olur.. Bunlarda o da yok!..
Niye yok?..
Çünkü bugüne kadar yaptıkları tüm rezillik yanlarına kâr kaldı. Ne yönetimden, ne de bizim dışımızda medyadan hesap soran çıkmadı..
Devletin malı deniz.. Yağma Hasan'ın böreği.. Yemeye devam ettiler..
TRT'nin yeni Genel Müdürü'ne bir önerimiz var, farkı görmesi için..
Saatler öylesi uygun ki, her gece tam da televizyonun en iyi izlenme saatinde, yani prime time'de, yani 20.00 ile 22.00 arasında günün özetini verme şansınız, tüm milleti ekran başına toplama şansınız var..
Sayın Şahin bantlarını istetsin, bir EuroSport'un, bir de TRT'nin verdiği özet yayınları izleyip, karşılaştırsın.. O saatte TRT 3'ün reytinglerini de sorsun.. Yayıncılık, televizyonculuk, düşünce, olimpizmin dağlar gibi farkını görecek ve bizim yerimize o soracaktır..
"Efendiler, utanmadınız mı?.."
Olimpiyat dört yılda bir olan bir spor olayı. Sporun en büyük olayı.. Televizyon yayıncılığının da..
Bu yüzden televizyonlar Olimpiyat yayın hakkını alabilmek için büyük bir savaşa girerler. Kazanan en iyi yapmak için aylar önceden hazırlığa başlar. Canlı yayınlar, banttan verilecekler, halkın istekleri ve spor dallarının önemi dikkate alınarak titizlikle seçilir. Bu yayınları yapacak spikerler ve yorumcuların, kurum kadrosu içinde olması şart değildir. Ülkenin en iyileri, Olimpik yayın ekibine dahil edilir.
Spor servisi, canlı ve bant yayın dışındaki, özel kurum haber, özet, magazin programları için planlarını yapar.
Bunların hangisi TRT'de var söyler misiniz?..
Saatler süren Badmington yayınını bu ülkede kim izler, söyler misiniz?. TRT Spor Servisi'nde maçı anlatanlar dahil, hayatlarında Badmington izlemiş tek kişi var mı?..
Yorumcular!.. Ömer Üründül, Olimpiyatta, Liseler Şampiyonası değil, Olimpiyatta basketbol ve voleybol yorumluyorsa, bunun anlamı nedir, ben söylemiyorum artık!..
Spikerler.. Cumartesi eve geldim. Öcal Ağabeyimin sesi tele sekreterde..
"Evdeysen TRT 3'ü aç.. Yüzmeleri izle.. Bu spiker sarhoş mutlak!.."
TRT Genel Müdürü, o cumartesi yüzme yayınının bandını izlerse Öcal Uluç'un ne demek istediğini anlar..
Yüzücüyü tanımayan, havuzda kaç yüzücü olduğunu dahi sayamayan, birinci ile sekizinciyi ayıramayan bir spiker..
Yüzmede 1972'den bu yana en büyük spor efsanesi yaşanıyor.. Bir spikeri de tarihe geçirir yaşanan olaylar, 1972'nin Uğur Dündar'ı yarattığı gibi.. Ama bu defaki, 1.5 saniye farkla dünya rekoru kırıldığının farkında değil, yarış biteli tonla zaman geçtiği halde.. Yarışı izlemekten aciz.. En öndekine takılıp kalırken, arkadan geleni ve vurup geçeni, ancak adı ekrana düşünce fark ediyor..
Bu yüzmenin Phelps yüzünden dillere destan olacağını sokaktaki çocuklar biliyor.. İnsan hazırlanmaz mı, dersine çalışmaz mı?.. Yüzmede her yarışta müthiş rekorlar kırılıyor.. Neden?.. TRT farkında mı, seyirciye anlatıyor mu, havuzlar neden rekora boğuluyor?..
Euro Sport'un hem de çok kısıtlı imkânlarıyla, buradan, yani ekran başından seslendirerek yaptığı Türkçe yayınlar, oraya tatile giden TRT'ye fark atıyor..
Allah'tan Euro Sport var da, öfkeden deliye dönmeden Oyunları izleyebiliyoruz!..
TRT Spor Servisi, bu utancın, bu ayıbın hesabını artık vermek zorundadır!