kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Ağustos 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Sistem değişebilir

İSKENDER GÜNEN
Werder Bremen ve Wolfsburg maçlarını göz önüne getirdiğimizde Ersun Yanal'ın bu sezon takımı 4- 3-1-2 sistemiyle oynatacağını gözlemledik. (Dün oynanan Bielefeld maçını analizimize dahil etmedik.) Savunmada Tayfun, Song, Egemen, Cale, orta sahada Ceyhun, Serkan, Selçuk, önlerinde Yattara ileride ise Gökhan ve Umut. (Colman sakatlığı dolayısıyla bu iki maçta forma giymedi) Kalede ise sorun devam ediyor. Tolga ve Onur'un geçen sezondan çok fazla farkları yok. Kendilerini geliştirmek için çok daha fazla çalışmaları gerekiyor. Slyva için ise henüz zor maçlarda forma giymediği için konuşabilmemiz mümkün değil. Başarılı performanslarıyla dikkat çeken Egemen ve Song'un defansın göbeğindeki uyumu Trabzonspor için yıllardır kangren olan bir sorunu çözmesi açısından önemli.

ORTA SAHA YETERLİ DEĞİL
Teknik direktör Ersun Yanal rakip alanda baskıyı çok önemsiyor. Savunmayı orta sahaya yakın kurarak ikili, üçlü sıkıştırmalarla rakibi hataya zorlayıp, kazanılan toplardan hücum girişimlerinde bulunulmasını istiyor. Almanya kampında oynanan Werder Bremen ve Wolfsburg maçlarında orta sahanın gerekli yeterlilikte olmadığını gördük. Özellikle Yattara yeni yerini çok yadırgadı. Kenarlara gelerek arkadaşlarından top almaya çalıştı. Bu sebepten ötürü de orta alanda büyük bir boşluk oluştu. Serkan sadece sahada koşan ve rakiple mücadele eden bir oyuncu. Kazandığı topları ise genelde olumsuz kullanıyor. Gökhan Ünal ve Umut Bulut ise bu yüzden geri gelerek top almaya çalışıyorlar. Savunmanın solunda oynayan Cale bu mevkiinin oyuncusu değil. Savunması zayıf, sadece top ayağına geldiğinde bir şeyler yapmaya çalışıyor. Tayfun ise sağ kenar oyuncusu kimliğini üstünde taşımıyor.

BU TAKIM 4-4-2 OYNAMALI

Görebildiğimiz kadarıyla bu sistemde Yattara'nın kenarlara geldiğinde bireysel becerilerle pozisyon bulma şansı var. Ancak böyle gol pozisyonu üretebilmeniz kolay gözükmüyor. Her şeyden önemlisi bu sistemde rakip orta sahayı çabuk geçtiğinde poz i s y o n v e r m e şansınız çok fazla. Braunschweig gibi 3. küme takımından yenilen iki gol var. Benim düşünceme göre Trabzonspor 4-4-2 oynamalı. Özellikle orta sahada baklava dilimi şeklinde yer almalı. Bu sisteme göre orta sahada, Yattara, Selçuk (ileride), Ceyhun (geride) ve Colman yer almalı. Fakat 4-1-4-1 sistemi de bordo-mavili takıma uygun bir sistem olarak görünüyor. Bu durumda mevcut 4'lü savunmanın önünde Ceyhun, onların önlerinde Yattara, Selçuk, Colman ve Barış Memiş. Önlerinde de forvet olarak Gökhan Ünal yer almalı.