kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Ağustos 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Top Yanal'da

İskender GÜNEN
Trabzonspor çok başarılı bir kamp dönemi geçirdi. Artık eldeki yağ, un ve şeker geçen sezonkinden çok daha fazla. Helvanın yapılabilmesi ise Ersun Yanal'a bağlı..
Bu sezonla birlikte tam çeyrek yüzyıl olacak. Trabzonspor, benim de dahil bulunduğum 1983-1984 sezonundaki son şampiyon kadrodan bu yana ligi zirvede bitiremedi. Özellikle son üç yıla bakıldığında hep ligin ilk yarılarında şampiyonluğa havlu atan bir Trabzonspor gördük. Sadri Şener başkanlığındaki yeni yönetim hemen kolları sıvadı. Sonuç olarak, Trabzonspor tarihinde görülmeyen bir transfer harekâtı yaşandı. Teknik direktör Ersun Yanal'a tam yetki verilerek 23 oyuncu transfer edildi. Bu rakam abartılı bulunsa da ben doğru bir hamle olduğu hatta bir-iki yıl boyunca yeni takviyelerin yapılması görüşündeyim. Sezona Trabzon'da top başı yaparak başlayan bordo-mavili ekip daha sonra geçtiği Gerede'de çok başarılı bir kamp dönemi geçirdi. Sıra yurt dışı kampına geldiğinde yeni transferlerin de çoğu takıma katılmıştı. Almanya'da 16 günlük kamp süresince Trabzonspor 6 hazırlık maçı oynadı.

TAKIMIN YAPISI OLUMLU

Almanya kampında yapmış olduğum gözlemlerime göre takımın genel yapısı çok olumlu. Yoğun bir idman ve maç programı olmasına rağmen tüm oyuncular kamp döneminde özveri ile çalıştılar ve kadroda yer alabilmek için büyük çaba harcadılar. Ersun Yanal, geçen sene takımın başına geçtiğinde Trabzonspor şampiyonluk yarışından tamamen kopmuş ve ligde üst sıralarda yer alan rakiplerine yetişebilme mücadelesi veren bir takım görüntüsü içerisindeydi. Elindeki oyuncu kadrosu da hiç yeterli değildi. Fakat bugün gelinen noktada yağ, un ve şekerin en azından geçen yıldan çok olduğunu söyleyebiliriz. Helvanın yapılabilmesi ise artık Ersun Yanal'a bağlı.