kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Ağustos 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
TİM Başkanı Satıcı ile İTKİB Başkanı Gülle pazartesi gün bir araya geldiler. Gülle’nin, Satıcı’ya "7 yıldır başkanlık sende. Artık çekilmelisin" dediği ancak cevabın olumsuz olduğu öğrenildi.

Sanayici 2008'i 'kötünün iyisi' bir yıl olarak görüyor

İSO üyeleri ilk yarı yılı 2007 ikinci yarıya göre olumsuz geçirirken, ikinci yarı için umutlular. İSO Başkanı Küçük: "Sanayici iyimserdir ama 2008'i de kaybettik"..
İstanbul Sanayi Odası'nın (İSO) her yıl iki defa yaptığı Ekonomik Durum Tespit Anketi'nde sanayiciler 2008 yılının ilk yarısının 2007'nin ikinci yarısına göre daha olumsuz geçtiğini bildirdi. Buna karşılık Ak Parti'ye kapatma davası, emtia fiyat artışları ve piyasalardaki belirsizliğin devam ettiği temmuz ayında yapılan ankete katılan sanayiciler bu yılın ikinci yarısı için olumlu ve iyimser beklenti içinde olduklarını belirtti.

'EKONOMİYE ODAKLANIN'
İSO Başkanı Tanıl Küçük, "Bu çok doğal. Çünkü sanayici her şeye karşın iyimser ve umutlu olmak durumundadır" diye konuştu. Küçük, 2008'in ekonomide 2007 benzeri tabloyla sonuçlanacağını vurguladı. Küçük, 2008 ekonomisinin genel ekonomik göstergeler itibariyle büyük olasılıkla 2007'ye benzer bir tablo ile sonuçlanacağını belirterek şöyle konuştu: "Ancak hatırlanacağı üzere 2007 pek çok göstergede 2001 sonrası dönemin en düşük artış oranlarının elde edildiği ve kayıp bir yıl olarak tanımlanan ortalama bir yıl idi. Her zaman belirttiğimiz gibi kötünün iyisi "ehven- i şer" diyebileceğimiz ortalama rakamlarla kapatılmış her yıl Türkiye'nin kayıp yallar hanesine bir yenisinin daha eklenmesi anlamına gelmektedir. İlk yarısı belirsiz bir tablo ortaya koysa da yıl sonu itibariyle 2008'in kaderinin farklı olacağını ümit etmek isterdik." Küçük, "Hükümetimize düşen görev ekonomiye daha fazla odaklanmak ve reformalara hız vermek olmalı" diye konuştu.
Haberin fotoğrafları