kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Ağustos 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
BU SEFER ALTIN! 2004 Atina Olimpiyatları'nda bronz madalya kazanan Aydın Polatçı, "Bu sefer madalyanın rengini değiştirmek istiyorum. Katıldığım belki de son olimpiyattan altınla dönmeyi amaçlıyorum" diye konuştu.

Devşirmelere tepki

ALİ ERDOĞAN - RAŞİT ATEŞ
ŞŞŞ Bugün mindere çıkacak olan güreşçimiz Şeref Eroğlu, Türk yapılan yabancı sporculara tepki gösterdi: "Kampta 'Merhaba' diyorum; cevap 'Hello' oluyor"..
Şu ana kadar bayanlar halter 48 kiloda Sibel Özkan'ın aldığı gümüş madalyanın dışında yüzümüzün bir türlü gülmediği Pekin Olimpiyatları'nda madalya beklediğimiz Güreş Milli Takımı'nın sporcuları ilginç açıklamalarda bulundu.

'SIKLETİM DE AĞIR, YÜKÜM DE'
120 kiloda yarışacak olan Aydın Polatçı, uzun süren bir sakatlık dönemini geride bıraktığını belirtirken, "Tedavi süresinde 145 kiloya çıktım. Ancak idmanlarla 25 kilo verdim ve 120'ye düştüm. Şimdi hiçbir sorunum yok" dedi. 2004 Atina'da bronz madalya kazandığını hatırlatan Polatçı, "Burada madalyanın renginin altın olmasını istiyorum. Tek hedefim bu. Yaşım 31. 3-4 yıl daha minderde olacağım. Pekin belki de son olimpiyatım. Ağır kiloda güreşiyorum ama yükümün de ağır olduğunu biliyorum. Her şeye rağmen altın madalya kazanacağıma inanıyorum" şeklinde konuştu.

'MİLLİ FORMANIN BİR DEĞERİ VAR'
66 kiloda bugün mindere çıkacak olan Şeref Eroğlu ise devşirme sporculardan yakındı. Olimpiyat Köyü'nde sonradan Türk vatandaşı olmuş sporcularla karşılaştığını belirten Eroğlu, "Ben 'Merhaba' diyorum, onlar 'Hello' diye cevap veriyorlar" şeklinde konuştu. Selamına Türkçe cevap almak istediğini söyleyen Eroğlu, "Yabancı düşmanı değilim. Ancak olimpiyatlarda Türkiye'yi temsil ederken selam da Türkçe verilmeli. Yabancılara verilen değerin bize verilmediği bir gerçek. Neden ay-yıldızlı formayı giydiklerini herkes biliyor. Milli formanın bir değeri olmalı" ifadelerini kullandı.

'GENÇLERİN ÖNÜNÜ AÇMALIYIZ'

Pekin'in kendisi için son durak olduğunu da hatırlatan yıldız sporcu, "Yıldız ve gençler dünya şampiyonlarımız var. Artık onların önünü açmalıyız. Minderde lokomotif sporcular çıkarmalıyız" dedi.