kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Ağustos 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Yolculara kapkaç yapan çeteye baskın

Rıdvan TEZEL
Toplu taşıma araçlarında kapkaç şikâyetlerinin artması üzerine harekete geçen polis, minibüs hatlarına sivil ekip yerleştirerek çeteyi çökertti. 21 kişi adliyeye sevk edildi..
İstanbul'da Maliye Bakanlığı baş hesap uzmanı Erdoğan Topalhocaoğlu'nun trende kapkaç edildikten sonra düşerek ölmesinin ardından kolları sıvayan polis, şehir içi yolcu taşıyan minibüslerde yankesicilik, kapkaç ve hırsızlık yapan 31 kişilik çeteyi çökertti. Polisin 4 ayrı ilçede yürüttüğü operasyonda gözaltına alınan çete üyelerinden 10'u emniyetten serbest bırakıldı.

3-4 KİŞİ BİRLİKTE ÇALIŞIYOR
Bahçelievler, Esenler, Güngören ve Gaziosmanpaşa'da yapılan eşzamanlı operasyonda gözaltına alınanların üzerlerinde ve evlerinde yapılan aramalarda 4 adet ruhsatsız tabanca, 42 fişek, 5 sahte kimlik, 4 adet sahte olduğu belirlenen 50 YTL'lik banknot, çalıntı oldukları belirlenen 55 adet cep telefonu, 142 sim kart, 8 bilezik, 4 bileklik, 6 yüzük, 4 kredi kartı ve 2 otomobil ele geçirildi. Zanlıların, 3-4 kişilik gruplar halinde toplu taşıma araçlarına binerek vatandaşların cüzdan ve telefonlarını çaldığı belirlendi. Yankesici ve kapkaç grubunun hatlı minibüslerde kapkaç ve yankesicilik yaparken birbirlerini gözlediği de ortaya çıktı. Gözaltına alınanlardan 19'unun poliste kaydı bulunduğu öğrenildi. İfade verme işlemi tamamlanan 31 zanlıdan 10'u emniyetten serbest bırakıldı. Bakırköy Adliyesi'ne gönderilen 21 zanlıdan 16'sı tutuklandı.