kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Ağustos 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Sağlam böbreği alan doktordan 2. skandal

Nergis DEMİRKAYA / ANKARA
Konya Numune Hastanesi'nde 5 çocuk annesi Gülizar Durmaz (57) isimli hastanın tümörlü sağ böbreği yerine sağlam olan sol böbreğini alan Dr. İskender Nesimioğlu'nun iki yıl önce de bir hastaya yanlış tanı koyduğu ve hastanın sol testisinin alınmasına neden olduğu ortaya çıktı.

TERS TUTUNCA...
Durmaz'ı ameliyat eden Op. Dr. İskender Nesimioğlu'nun tomografiyi incelerken ters tuttuğu ve hastanın sağ tarafında ağrı olduğunu belirtmesi üzerine de dosyasına sol böbrek tümörlü tanısı yazdırdığı tespit edildi. Doktor Nesimioğlu, sağlam böbreği aldığı için "aylıktan kesme", yanlış tanı sonucu testis alımına yol açtığı için de "bir yıl kademe durdurma cezası" ile cezalandırıldı.

'DERTLERİ PARA'
Dr. Nesimioğlu, iki yıl önce de A.G. isimli hastadan gerekli olan tetkik ve tahlilleri istemeyerek 1-2 dakikada yaptığı muayene sonucunda, yanlış tanı koyup ilaç yazarak gönderdi. Hastanın tedavi sürecinin gecikmesine ve bunun sonucunda da hastanın sol testisinin alınmasına neden oldu. Kusurlu bulunan doktora 1 yıl kademe durdurma cezası verildi. Dr. Nesimioğlu, sağlam böbreğin alınmasıyla ilgili, "Her türlü yardımı teklif ettim. Sanırım dertleri para" şeklinde konuştu.