kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Ağustos 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
YARGIYA GÖRE 'TEHLİKELİ DEĞİL' İsveç Yüksek Mahkemesi, Tuba Mavi'yi boğup gömen kocası Dilaver Özcan'ın "yüksek derecede tehlikeli" olmadığına karar verdi.

Tuba'nın katili koca 7 yıl hapis yatacak

Sırrıberk ARSLAN / SABAH
İsveç'te yaklaşık 8 ay önce 25 yaşındaki eşi Tuba Mavi'yi boğarak öldürdükten sonra cesedini ormanlık alana gömen katil zanlısı kocaya verilen ömür boyu hapis cezası yüksek mahkeme tarafından bozuldu. İsveç Yüksek Mahkemesi, katil kocayı "yüksek derecede tehlikeli bulmayarak" cezasını 10 yıl hapise çevirdi. Katil zanlısı koca İsveç'teki yasalar gereği toplam 7 yıl hapis yatacak. Mahkemenin bu kararıyla şok olan genç kadının ailesi, itiraz edeceklerini söyledi.

AYRINTILARIYLA İTİRAF ETTİ
İsveç'in Uppsala kentinde 2 Ocak 2008'de kaybolan bir çocuk annesi Tuba Mavi'nin (25) cesedi 64 gün sonra ormanlık alanda bulunmuş, genç kadının, kocası Dilaver Özcan tarafından boğularak öldürüldüğü belirlenmişti. Özcan ifadesinde, genç kadını kavga esnasında susturmak amacıyla ağzını ve burnunu kapatarak nefessiz bırakıp, öldürdükten sonra cansız bedenini çarşafa doladığını, ellerini ve ayaklarını bantlayıp, ormanlık alana attığını itiraf etmişti. Cinayet zanlısı Özcan ile ona "yardım ve yataklık" yaptığı öne sürülen dayısının oğlu Serhat Budak tutuklanmıştı.