kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Ağustos 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Christian Bale, GQ için yapılan çekimlerde özel bir takım giydi. Bale kıyafetiyle hayranlarını geçmiş yıllara götürmüş oldu.

"Heath'le sette çok eğlenmiştik"

Yeni filmi 'Kara Şövalye' ile gündemde olan Christian Bale, GQ dergisinin ağustos sayısına kapak oldu. Dergiye filmle ilgili konuşan Bale, ocak ayında kaybettiğimiz rol arkadaşı Heath Ledger'a övgüler yağdırdı..
'Amerikan Sapığı', 'Makinist', 'Batman Başlıyor' ve 'Prestij' gibi filmlerle adından başarıyla söz ettiren ve yeni filmi 'Kara Şövalye' ile gündemde olan Christian Bale, GQ dergisinin ağustos sayısına konuştu. Dergiye çarpıcı pozlar veren ünlü aktör, yeni filmini ve geçtiğimiz ocak ayında kaybettiğimiz rol arkadaşı Heath Ledger'ı anlattı. Filmin çekimlerine başlamadan önce birçok kişinin kendisi ve filmin yönetmeni Chris Nolan hakkında önyargıları olduğunu belirten 34 yaşındaki başarılı aktör, "Çekimlere başlamadan önce üzerimizde büyük bir baskı hissettik. Bu filmi beklentilerin çok üzerinde yapmalıydık aksi halde birçok eleştiriye maruz kalacaktık. Ama Chris beklenenden çok daha iyi bir film yaptı" diye konuşuyor. İşte Bale'den filme dair samimi itiraflar...

* Daha önceki Batman filmlerinde Bruce Wayne'in yani Batman'in maskesini giymeden oynadığı sahneler izleyicileri çok sıkıyordu. Biz bu filmle bu görüşü yıktık. Bruce Wayne maskesiz haliyle de izleyicilere büyük heyecan tattırdı.

HEATH BULAŞICIYDI
* Bu filmde Batman sorumluluklarının bilincine çok daha iyi varıyor. Olaylar üzerinde nasıl bir etkisi olduğunu kavrıyor.

* Heath Ledger'la karşılıklı oynamak olağanüstü güzel bir duyguydu. Onunla çekimlerde çok eğlendiğimizi söyleyebilirim. Ölümüne ne kadar üzüldüğümü ifade etmem güç. Eğer onu kaybetmeseydim arkadaşlığımızın sonsuza dek süreceğinden emindim.

* Heath'i sevmek bulaşıcıydı. Onu tanıyan herkes ona kayıtsız kalamazdı.

* Heath rolü için ne gerekiyorsa yapan bir oyuncuydu. İşini onun kadar ciddiye alan çok az isim vardır. Kaybı bence sinema için de büyük bir kayıptır.

* Heath'in ölümünün filmi olumlu veya olumsuz etkilediğini düşünmüyorum. Sonuçta o ortaya sanatını koydu ve yaşasaydı da film aynı şekilde beğeni toplardı diye düşünüyorum.

* Çizgi romanlardan beyazperdeye aktarılan filmlerde karakteri ciddiye almak ve onu izleyiciye gerçekmiş gibi sunmak kolay değildir. Yönetmenimiz Chris bunu yapmayı başardı.

* 'Kara Şövalye'deki rolüme hazırlanmak benim için çok zor olmadı. Bugüne kadar hazırlandığım en zor rol 'Makinist' filmindeki rolümündü. O kadar çok kilo vermek benim için gerçekten bir kabustu.
Haberin fotoğrafları