kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Ağustos 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

'Nokta' ile 'Sonbahar' Montreal'de izlenecek

Derviş Zaim'in yönettiği 'Nokta' ile Özcan Alper'in 'Altın Koza' ödüllü 'Sonhabar'ı Montreal Film Festivali'nden davet aldı..
Türk Sineması; 21 Ağustos-1 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek 32. Montreal Film Festivali'nde iki filmle birden boy gösterecek. Festivalin kültürel çeşitlilik ve ülkeler arası diyaloğu amaçlayan Dünya Sinemasına Bakış' bölümünde; Derviş Zaim'in yönettiği 'Nokta' ile Özcan Alper'in ilk uzun metraj çalışması olan 'Sonbahar' uluslararası sinemacılar tarafından izlenecek.

ÖNCE SARAYBOSNA
Başrollerini Mehmet Ali Nuroğlu, Serhat Kılıç, Settar Tanrıöğen ve Şener Kökkaya'nın paylaştığı 'Nokta'; ayrıca 15-23 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek 'Saraybosna Film Festivali'nde de yarışacak. Derviş Zaim'in 'Nokta'sında; bir zamanlar işlediği bir suç yüzünden azap çeken ve çektiği azaptan kurtulmaya çalışan bir adamın hikayesi anlatılıyor. Montreal Film Festivali'ne davet edilen ikinci Türk filmi ise; Özcan Alper' in yazıp yönettiği, yapımcılığını Serkan Acar'ın üstlendiği 'Sonbahar' olacak.

LOCARNO'YA GİDİYOR
Başrollerinde Onur Saylak ve Megi Koboladze'nin yer aldığı 'Sonbahar'; ölüm oruçları ertesinde, adli tıp raporu ile tahliye olan Yusuf'un on yıl sonra memleketine dönmesi sonrasında gelişen olayları anlatıyor. 'Altın Koza' ödüllü 'Sonbahar' ayrıca önümüzdeki günlerde düzenlenecek Locarno ve Saraybosna Film Festivalleri'nin yarışma bölümlerinde de yer alacak.
Haberin fotoğrafları