kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Ağustos 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Sancısı bulunan ve doğum yapmak üzere bekleyen 11 kadın ile riskli 12 bebek, çeşitli hastanelere sevk edildi.

Hastanede mum ışığı altında doğum

Neşet DİŞKAYA SABAH
İzmir Ege Doğum Evi ve Kadın Hastalıkları Hastanesi'nde elektrik trafosu ile jeneratör yanınca, iki kadına el feneri ve mum ışığı altında doğum yaptırıldı..
İzmir'de, bölgenin en büyük doğum hastanelerden biri olan Ege Doğum Evi ve Kadın Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin trafosu ve jeneratörünün de bulunduğu, yan taraftaki Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin bahçesinde yer alan kulübede, önceki gece saat 23.30 sıralarında henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Yangınla birlikte elektrik trafosu patlarken, kullanılmaz hale gelen jeneratör de devreye girmeyince, Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin yatakhane bölümüyle, 200 hastanın bulunduğu Ege Doğum Evi ve Kadın Hastalıkları Eğitim Araştırma Hastanesi'nin tamamı karanlığa gömüldü.

BÜYÜK PANİK YAŞANDI
Elektrikler kesilince doğum yapmış olan ve doğum için bekleyen çok sayıda hasta panik yaşadı. Bu sırada doğuma alınmış 2 kadın ise mum ve el fenerleri ışığında doğum yaptı. Sancısı bulunan ve doğum yapmak üzere bekleyen 11 kadın ile yeni doğan ve durumları riskli olan 12 bebek, İl Sağlık Müdürlüğü'nden gönderilen 15 ambulansla kentteki çeşitli hastanelere sevk edildi. Olayı öğrenince hemen hastaneye gelen Başhekim Vekili Sefa Öztamur, öncelikli olarak durumu riskli olan hastaları gönderdiklerini söyleyerek, "Doğum sancısı bulunan hastalarımızdan 4'ünü Konak Kadın Doğum Hastanesi'ne, 4'ünü Yeşilyurt Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne, 2'sini Ege Üniversitesi'ne, birini de Buca Seyfi Demirsoy Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gönderdik. Yeni doğan bebekleri ise Konak Doğum Hastanesi, Behçet Uz Çocuk Hastanesi ve Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin yenidoğan servislerine sevk ettik" dedi.