kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Ağustos 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Göçmenler Kurtuluş, Dolapdere, Tarlabaşı gibi semtlerde kendilerine yeni bir hayat kurarak Avrupa’ya gitme planlarından vazgeçiyor.

Türkiye geçiş değil artık varış noktası

DIŞ HABERLER
İtalyan East dergisi Türkiye üzerinden Avrupa'ya göçü işlerken "İstanbul'da umduklarını bulan mülteciler, Avrupa düşlerini erteliyor" tespitini yaptı..
İki ayda bir yayımlanan İtalyanların East dergisi, son sayısında İstanbul üzerinden Avrupa'ya yapılan göçü işledi. "İstanbul: Avrupa'nın Dış Kapısı" başlıklı yazıda Afrika, Asya ve Ortadoğu'dan İstanbul'a kaçak yollarla gelen göçmenlerin macera ve umutları ele alınmış. Emiliano Bos imzasını taşıyan yazıda, İstanbul'a gelen göçmenlerin karınları doyduğu, iş buldukları ve polisten baskı görmedikleri için Avrupa'ya geçme düşünü erteledikleri ve kente yerleştikleri vurgulanıyor. Göçmenlerin bu durum karşısında uzun süre İstanbul'da kaldıklarını belirten Bos, "Somali, Nijerya, Afganistan, Yemen, Fildişi Sahili ve Irak'tan gelen göçmenler, ailelerini de getiriyor. Kurtuluş, Elmadağ, Dolapdere ve Tarlabaşı semtlerinde Iraklılar kalıyor. Bu semtlerin bazı yerleri adeta Bağdat'ın kenar mahallelerini andırıyor. Kumkapı'da ise Afrika ve eski Soyvetler Birliği'nden gelen göçmenler yaşıyor" ifadelerini kullandı.

"YUNANİSTAN'DAN VAZGEÇTİM"
Bos'un Kurtuluş'ta konuştuğu ve adını Ali olarak veren Iraklı göçmen, "İnternet kafede çalıyorum. Müşterilerimizin çoğu Iraklı" diyor. Gergi Mansur adlı Iraklı Hıristiyan ise "Kaçak yoldan Yunanistan'a geçecektim. Ancak daha sonra bundan vazgeçtim. Şimdi sığınma talebinde bulunanlara yardım ediliyor. Geçimimi bundan sağlıyorum" diyor. BM verilerine göre geçen yıl farklı ülkelerden Türkiye'ye 11 bin 546 kişi sığınma talebinde bulundu.