kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Ağustos 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Bakan Cemil Çiçek Bakanlar Kurulu sonrası açıklama yaptı...

'Gerekçe demokrasi açısından önemli'

ANKARA
Başbakan Yardımcısı Çiçek, "AK Parti kararıyla ilgili gerekçe Türkiye'de demokrasinin yarıçapı açısından önem taşıyor" dedi..
Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Anayasa Mahkemesi'nin AKP hakkında verdiği, "Hazine yardımının yarısından mahrum bırakma" kararının yasama faaliyetleri ve idari eylemler açısından önem taşıdığını belirterek, gerekçenin "Türkiye'de demokrasinin yarıçapı açısından önem taşıdığını" söyledi. Başbakan Tayyip Erdoğan başkanlığında dün yapılan Bakanlar Kurulu'nda Meclis'in tatile girmesi nedeniyle bundan sonra iki haftada bir toplanılması kararlaştırıldı. Toplantıdan sonra açıklamalarda bulunan Bakan Çiçek, orman yangınlarının değerlendirildiğini söyledi. Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu'nun yangınlarla ilgili sunuş yaptığını belirten Çiçek, Başbakan Erdoğan, Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin ve Bakan Eroğlu'nun bugün Antalya'ya gideceğini söyledi. Yangın nedeniyle vatandaşların uğradığı zararların karşılanması amacıyla valiliklere ödenek gönderildiğini hatırlatan Çiçek, gerek görülürse ek kaynak sağlanacağını belirtti.

'KARANLIKTA GÖZ KIRPMAK'
Çiçek, "Anayasa Mahkemesi kararının ardından hükümet olarak başta katsayı ve türban olmak üzere atılacak adımlar var mı?" sorusu üzerine şunları söyledi: "Kararın gerekçesi yayınlanmadı. Kararın gerekçesi yayınlanmadan bu kararın çerçevesini tayin etmek mümkün değil. Özellikle Anayasa Mahkemesi kararı değerlendirilecekse gerekçeyi muhakkak görmek lazım. Aksi halde karanlıkta göz kırpmış oluruz. Verilen karar hem yasama faaliyetleri hem de idari eylem ve işlemler açısından önem arz ediyor. Bu kararı görmek lazım ki, neyi düzenleyeceksek, özellikle sorduğunuz iki özel konu ve başkaca konular açısından da Türkiye'de demokrasinin yarıçapı açısından bu karar önem arz ediyor."

ERDOĞAN'A TELEFON
Öte yandan Erdoğan, İspanya Başbakanı Zapatero ile görüştü. Zapatero dün Erdoğan'ı telefonla arayarak Anayasa Mahkemesi'nin AK Parti hakkındaki kararından dolayı kutladı.