kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Ağustos 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Hakan Köse, her yaz gibi bu yaz da sarı tonların revaçta olduğunu söyledi

Herkes yüzünü yuvarlak sanıyor

EYLEM BİLGİÇ - GÜNAYDIN
Ünlü saç tasarımcısı Hakan Köse, Türk kadınlarının kendi yüz şeklini bilmediğini söyledi: Türkiye'de hemen herkes kendi yüzünü yuvarlak buluyor. Oysa Türkiye'de çoğu insanın yüzü yuvarlak değil. Halkın dilinde kare diye bir yüz şekli de yok mesela!..
İstanbul'un en ünlü saç tasarım salonlarından Hakan Köse, yaklaşık 10 yıldır kadınları hayallerindeki saça ve görünüme kavuşturuyor. Salona kendi ismini veren saç tasarımcısı Hakan Köse, butik çalışmayı sevdiği için başka şubelerinin olmadığını söylüyor. Çağla Şıkel, Ayşe Hatun Önal, Şebnem Dönmez, Meltem Cumbul, Elif Dağdeviren, Mine Kalpakçıoğlu ve Aslı Üstünkaya gibi sanat ve sosyete dünyasının ünlü isimlerinin tercihi olan Hakan Köse, yazın ve önümüzdeki sezonun trendlerini anlattı, herkesin kolaylıkla uygu-layabileceği ipuçları verdi...

* 'Hakan Köse' denince insanların aklına ilk ne geliyor sizce?
Sanırım en çok kesimimizle ünlüyüz. Tabii müşterilerimize sunduğumuz huzur ve güven de oldukça ünlüdür.

KALBİNDEKİNİ ÇIKARTIYORUZ

* Kesimde bu kadar ünlü olmanızın bir püf noktası var mı?
Biz müşteriyi konuştururuz, tuzak sorular sorarız. Bazen ağzına gelmez o laflar, kalbindekini zorla çıkartırız ortaya. Zaten uzun zamandır birlikte olduğumuz için zamanla bize güvenip, önerilerimizi dinliyorlar. Sadece saçı kesmek yeterli olmuyor. Kestiğiniz modelin ya da boyadığınız rengin, bütünü tamamlaması lazım. Üstü toplu, büyük göğüslü bir kadının üzerine açık renk giydirdiğiniz zaman göğüsleri daha da büyür, beden yanlara doğru derinleşir. Benim bilgim de burada devreye giriyor. Yüz biliminde herkese her şeyi yaparsınız ama kare yüzlü birine yine kare bir model yapmak çok doğru olmaz.

* Sizin salonunuz diğerlerinden biraz farklı. Burada sadece saç tasarımı değil, birçok hizmeti bir arada veriyorsunuz değil mi?
Aslında biz burada 'total look' yapıyoruz. Yani dileyene, baştan aşağı yeni bir görünüm kazandırıyoruz. Salonumuzun içinde bir butik var. Burada Rıfat Güntekin ve Buket Özdirikman'ın tasarımları bulunuyor. Örneğin bir davete katılmak isteyen bir kişi; buradan kıyafetini alıp, buna uygun saçını ve makyajını yaptırıp çıkabiliyor.

* İnsanlar yüz şekillerinin bilincinde mi?
Türkiye'de hemen herkes yüzünü yuvarlak buluyor, oysa Türkiye'de çoğu insanın yüzü yuvarlak değil. Mesela halk dilinde kare diye bir yüz şekli yok! Ama böyle bir şey var. Dolayısıyla biz müşterinin, fark etmediği noktalarda dikkatini çekiyor ve ona en uygun modeli ortaya çıkarıyoruz. Örneğin ince, uzun yüzlü biri; ısrarla dümdüz yapışık bir saç istiyorsa, bunun yüzünün inceliğinin altını çizeceğini, dolayısıyla yüzünü daha çok düşüreceğini, kendisini yorgun göstereceğini söylüyoruz.

BU YAZ SAÇLARDA HAREKET VAR
* Gelelim yazın ve yeni sezonun trendlerine... Bu yaz saç modasında neler var?
Her yıl olduğu gibi 2008 yaz-sonbahar sezonunda da gölgeler ve ışıltılar gözde. Bakır yaz aylarının en dominant rengi olarak karşımıza çıkıyor ve hem ana tonlarda hem de gölgelerde kullanılıyor. Bu yazın saçlarında canlılık ve hareket var. Koyu renk tenlilerde kavuniçi bakır, bal köpüğü, karamel ve bakır sarısı; açık renk tenlilerde ise bebek sarısı, buğday ve kum tonlarındaki sarı ağırlıklı olarak tercih ediliyor. Tercihini soğuk tonlardan yana kullananlara ise platin, bej ve kemik rengini uyguluyoruz.

* Balyaj her zaman çok gözde. Balyajda da aynı tonları mı kullanıyorsunuz?
Eğer açık bir ton istiyorsanız seçenekleriniz portakal kabuğu ve limon sarısı. Esmerseniz ve koyu tonlarda bir balyaj istiyorsanız da bakırın binbir çeşit tonundan biri tercih edilebilir. Bir de; geçen yılki uçlara doğru açılan renk tonların yerini bu yıl, aralardan ışıldayarak parlayan gölge oyunları aldı. Kahve tonları da yaz sezonunun vazgeçilmezleri arasında. Özellikle kakao kahve, kemik balyajla birlikte çok fazla tercih ediliyor.

* Bu yaz uzun saç hakimiyetini devam ettiriyor gibi gözüküyor...
Evet, öyle. Hacimli ve bozuk, yani yumuşak dalga ise bu yaz uzun saçlara en yakışan model oldu. Ama şunu da belirtmek gerekir ki; bu yaz gece ve gündüz saç modellerinde iki ayrı uç var. Gündüzleri doğallık, çingene modası ve etnik Hint tarzları ön plana çıkıyor. Saçlarda Hint işi boncuklar, tahta tokalar bolcu kullanılıyor. Etnik ip parçalarla toplanmış saçlar da çok beğeniliyor. Geceleri ise şık ve zarif saç modelleri tercih ediliyor. Özellikle avangard gece modellerinde, net taranmış balon topuzu, hem tepede toplama hem de hem de ensede toplama olarak sıkça uyguluyoruz.
Haberin fotoğrafları