kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Ağustos 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Günaydın 
SİNAN AKYÜZ
Kadınlar&erkekler&ilişkiler

İlişkilerde hesap kitap hep var mı?

Bir kız arkadaşım var. Düne kadar onunla evlenmeyi düşünüyordum. Ama geçen gün öğrendim ki benimle çıktığı günden beri ilişkimizle ilgili hesap kitap yapmış. Beni nikah masasına oturtmak için gözümü boyamış. Şimdi soruyorum size: Aşkta hesap kitap var mıdır? (Zafer N.).
Masum erkekler aşkla ilgili şunu bilir: "Aşk, hesap kitap işi değildir!" Benim gibi anasının gözü erkekler de aşkla ilgili şunu bilir: "Aşk, tamamıyla hesap kitapla çevrilmiş bir duygu okyanusudur!" Çünkü aşk, güzel bir kadın gibidir. Nasıl ki güzel bir kadına sahip olmanın erkek için belli bir maliyeti varsa, aşkta da hesap kitap vardır. Bu yüzden de aşkın ne anlama geldiğini iyi bilen kadın ilk günden beri matematik hesabı yapar. Hatta kafasında o erkeğin sağlamasını yapar, sonra da o erkeği sağar.

ERKEK KAĞNI GİBİDİR!

Şimdi size başka bir acı gerçeği daha yazayım: "Bu dünyada hesap kitap yapan kadınlar olmasaydı, yeryüzünde erkekliğin anlamı da olmazdı!" Bence siz yatın kalkın Allah'a dua edin. Kadınlara da şükredin! Çünkü bir kadınla evlenene kadar cennet gibi bir hayat yaşıyorsunuz. Evlendikten sonraki cehennem hayatı da kendi hatanızdır. Evlendikten sonra şunu bilirsiniz ki, bir kadının aşk enerjisinin temelinde hesap kitap işi vardır! Bu hesap kitap işinin temelinde de kadın zekası vardır. Yine unutmayın ki aşk, kadının en güçlü silahıdır! Bir aşkta erkek 'öküz!' ise, kadın da 'boğa!' gibidir. Zavallı erkek masraflarla çevrilmiş bir 'kağnı arabası!' öküzü, kadın da masrafları yaptıran güzel ve alımlı bir boğa. Kıssadan hisse: Bir ilişkide bir kadının binbir hesap kitabı içindesiniz. Hatta onların boyunduruğu altındasınız. Kimi kadın bir erkeği nikah masasına oturtmak için hesap kitap yapar, kimi kadın da aşka gelip masraf çıkarır. Ama gelin görün ki bu tip kadınlara hak vermemek elde değil. Çünkü aşk bir malın fiyatından başka nedir ki? Erkekler de kadınlar gibi bir mala değer verip, sonra da değer verdikleri o malı satın almaya kalkmıyorlar mı? Kadınlar gibi aşk tüccarlığı yapmıyorlar mı? Hatta yeri geldiğinde bir kadın için birbirlerini satmıyorlar mı?