kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Ağustos 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

TSK'da beklenen oldu: Orgeneral Başbuğ Genelkurmay Başkanı

ANKA
Yeni Haber
Türk Silahlı Kuvvetleri'nde beklenen oldu ve taşlar yerine oturdu. Orgeneral Yaşar Büyükanıt yaş haddi nedeniyle emekliye ayrılırken, TSK'nın yeni komutanı beklendiği gibi Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İlker Başbuğ oldu.

Yüksek Askeri Şura'nın üç günden bu yana devam eden çalışmaları bugün tamamlandı. Yarın Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün onayına sunulduktan sonra öğle saatlerinde kamuoyuna açıklanacak kararlara göre, TSK'da teamüllere uyuldu ve beklenen atamalar yapıldı.

Alınan bilgiye göre, bu yıl yaş haddi nedeniyle emekli olan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın yerine Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İlker Başbuğ getirildi. Orgeneral Başbuğ, Orgeneral Büyükanıt gibi 2 yıl süreyle Genelkurmay Başkanlığı koltuğunda oturacak. Orgeneral Başbuğ yaş haddi nedeniyle 2010 yılında emekli olacak.

Orgeneral Başbuğ'dan boşalan Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na da yine beklendiği gibi Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Işık Koşaner getirildi. Orgeneral Koşaner iki yıl Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nın ardından 2010 yılında Genelkurmay Başkanlığı'na atanacak. Orgeneral Koşaner bu görevi 3 yıl yapacak ve 2013 yılında yaş haddi nedeniyle emekli olacak.

KULİSLERE SIZAN TERFİLER

ANKA'NIN edindiği bilgiye göre, bu yıl Orgeneral Yaşar Büyükanıt ile 1. Ordu Komutanı Orgeneral İsmail Koçman'ın emekli olmalarının ardından Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nda iki korgeneral bir üst rütbeye yükseldi. Kaynaklar, Korgeneraller Aslan Güner ile Hayri Kıvrıkoğlu'nun bir üst rütbeye yükseldiğini bildirdiler. Aynı kaynaklar, Korgeneral Nusret Taşdeler ile Korgeneral Hasan Memişoğlu'nun rütbe bekleme sürelerinin bir yıl uzatıldığını kaydettiler.

Bu yıl 1. Ordu Komutanlığı'na atanan Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Ergin Saygun'un yerine ise Ege Ordu Komutanı Orgeneral Necdet Özel'in getirildiği ileri sürüldü.